Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért osztják az észt a...

Miért osztják az észt a dohányosok, hogy a laza nyugtatók, mint pl a Xanax-az megöli az embert?

Figyelt kérdés
Van egy csomó ismerősöm,kollégám,és szomszédom is,akik inkább elszívnak naponta 3-doboz erős cigarettát,minthogy néha egy pici laza nyugtatót vennének be. Igaz,az sem éppen egészséges,de a dohányzás köztudottan halálos tüdőrákot okoz. És a cigis dobozra ez még fel is van írva feketén,fehéren. Na akkor miről is van szó??? Van egy csomó ismerősöm,köztük jelentősen sok a Nő,de Férfi is akad bőven,akik folyton idegbajosak,és dühöngenek minden piti vackon,és állandóan a szájukban van a cigi. Amikor ez egyik ismerősöm már annyira dühöngött hogy már engem idegesített,azt mondtam neki,hogy gyere el a munka helyemre,van egy nagyszerű Doki,akit ismerek,és felír neked egy kis Frontint,vagy Xanax-ot...Erre Ő azt válaszolta. "Én soha egy gyógyszert be nem veszek! A gyógyszer az méreg,és halált rákot okoz." Én erre azt mondtam neki,hogy "Miért,a dohányzás az nem okoz halált? Amikor nagy fekete betűkkel rá is van írva." Erre úgy megsértődött az ismerősöm,és fel volt háborodva,hogy én ne osszam neki az észt. De múltkor meg Ő osztotta nekem az észt,hogy a Xanax megöli az embert,és feloldja az agyat. Aztán a nagy ész osztó,jót akaró aggódó ismerősöm meg napi 4-liter kannás bort iszik,és 2-3-doboz simpfonia cigit szív. Én nem tudom,hogy egyesek ezt hogyan gondolják,és milyen jogon osztanak "jó" tanácsokat,amikor ők ugyanúgy rombolják az egészségüket,csak éppen másként,és máshogy. Én NEM vagyok gyógyszer függő,inkább ütöm a boxzsákot,de van úgy hogy néha jól jön egy kis laza cucc.Nekem ezek után csak az prédikáljon,és akarjon "jót" és nyomja nekem a süket vakert,aki NEM,dohányzik,nem iszik,nem kávézik,gépezik,és még sorolhatnám. Dr:Zacher Gábor Professzor barátom jól megmondta hogy 10-millió függők országa vagyunk. És Amerikába már rá jöttek,hogy egy fűves cigi semmivel sem károsabb,2-deci tömény szesznél. Egy szó mint száz. Ilyen süket dumával,hogy jót akar nekem,és Ő egészséges élet hive,aztán meg két pofára vedli a tablettás bort,meg szívja a fecske cigit ,aztán engem oktat ki. Bort iszik,és vizet prédikál!

#Bagoly mondja #verébnek?
2015. febr. 22. 13:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

10: az esély növelés az világos, de azt pl. senki sem teszi hozzá, hogy naponta 1 óra a belvárosban ugyanennyire növeli az esélyeket (valahol olvastam, igaz Tokyo-ra vonatkozott de sztem Bpn se jobb a helyzet)

a dohányzást így úgy adóztatja a kormány, de az autósokat senki sem adóztatja...

"A gyógyszerek összetétele nem csak hogy tökéletesen pontosan ismert, de még ráadásul tökéletesen pontosan szabályozott is. Sőt, még a kockázatok is pontosan ismertek. "

Igen a kockázatok, amik pontosan olyan arányban okoznak súlyos szövődményeket, mint a cigaretta, a statisztikák alapján. Olvasd el a mellékhatásokat. Egyébként meg, ha ennyire tisztában vannak a gyógyszerészek mindennel, miért van az, hogy a 20-30 éve alkalmazott nyugtatók legtöbbje ma már súlyos kábítószernek számít? Lehet h 20 év múlva a Xanax lesz olyan, mint ma a metamfetamin. Az meg h mit írnak rá, az csak a gyógyszergyártól függ, mert kb bármit ráírhatnak... mondjuk ez a cigigyártóra is igaz.

2015. febr. 25. 21:26
 12/19 anonim ***** válasza:
Aki szerint a xanax nem laza, annak ajánlom egy 2mg-os rivotril elfogyasztását, aztán 1 hét múlva 1mg xanaxot. Kíváncsi leszek a véleményére! Ha ittál már tabis bort, meg minőségi italt, akkor érteni fogod! A xanax egyébként a tic-tac és a pezz cukorka szintjén áll, ha drogokról beszélünk
2015. márc. 20. 02:17
 13/19 anonim ***** válasza:

A ma alkalmazott nyugotatók is kábítószer listán szerepelnek, nem értem miről beszélsz? :D

Van fogalmad mi a különbség a kokain, és mondjuk egy antidepresszáns gyógyszer között, papíron? Nem sok.

A listákat szerintem ott hagyhatjuk is figyelmen kívül, amikor bele gondolunk, hogy az alkohol, ami köztudottan, bizonyítottan, vitán felül SZERVILEG KÁROSÍT, SZELLEMILEG KÁROSÍT, DURVA, IGEN DURVA FÜGGŐSÉGET OKOZ, FIZIKAI ELVONÁSI TÜNETEKKEL. Namost ez nem szerepel semmilyen tiltó listán, és megveheted a boltban. Akkor most miért is fontos, hogy milyen szer milyen listán szerepel?

2015. márc. 20. 02:22
 14/19 A kérdező kommentje:
Az utolsó hozzászólónak tökéletesen igaza van! A Xaxax,.és egyéb laza nyugtató tényleg pezz cukorka,mondjuk valamilyen droghoz képest. És az alkohol,és a cigi ugyanúgy megöli az embert,csak valakit előbb,valakit később. A dohányzás 1000-féle betegséget okoz,és a fogakat,és a leheletet is tönkre teszi. A boltban kapható tablettás bor,ami nem is bor,hanem MÉREG! Vegyi anyagokból,műtrágyából elő állított lötty. Nagyon sok családot,és embert tett tönkre,az alkohol. Én nem vagyok drogos,de a Marihuána sokkal veszélytelenebb,mint az olcsó alkohol. Csak a cannabiszal is csak akkor van gond,ha valaki nem ismeri a hatásait,és észtelenűl állandóan szív. Ennyi. Szóval csak az papoljon,és oktasson ki másokat,aki NEM cigizik,iszik,drogozik,Stb. Amint tényleg vannak olyanok akik már 40-éve dohányoznak,és élnek. Na de hogyan? Fekete szét rohadt fogakkal? Súlyos érszűkülettel? Leamputált lábakkal? Vagy kioperált hangszállal,és gégével? Ha nem is öl meg a cigi,de megnyomorít. Persze,most lehet,hogy ennek nem fog örülni,a sok bagós,de ez a tény. Amint a városi levegő is rákkeltő.
2015. márc. 21. 09:51
 15/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, azért nem kell teljes mértékben kifordítani a szavaim... Az alprazolam (xanax hatóanyaga) nem épp egy könnyü szer, halom tiltó listás szer létezik, ami minden bizonnyal kevésbé káros, mint a nyugtatók. Ha a jól ismert kábítószereket nézem, valószinüleg a nyugtatók igen előkelő helyen szerepelnének a károsítási listán, de ez nem azért van, mert a nyugatató akkora méreg lenne, sokkal inkább azért, mert a drogok min. 50%-a meglehetősen túl van démomizálva, és körülbelül egy szinten lehet veszélyességre, mint a nagy mértékü kávé fogyasztás.

A dolog nyitja egyébként is abban van, hogy az ember hogy áll hozzá egyes szerekhez. Aki nem fogyatékos, kikérdezte egy kompetens orvos véleményét a nyugtató megfelelő használatáról, vagy esetleg vette a fáradtságot, és utánna olvasott kellő képp, annak a nyugtatók semmilyen rossz hatással nem lesznek az életére. Ami miatt sok bajt okozott a xanax és társai, az az, hogy sokan azthitték, ez tic-tac, és ették reggel-délben-este, 2 pofára, ész nélkül.

Aki betart 1-2 alap szabályt, mint hogy az adagot nem növeljük saját szakállra, kihagyunk kisebb szüneteket (2-3 hetente 1-2 napot nem szeded), eljárunk a megfelelő terápiára, stb., annak még függőséget sem fog okozni. Én szedem a Helex-et már elég rég óta, és érdekes módon 2-3 hétre is eltudom hagyni anélkül, hogy bármilyen megvonási tünetet tapasztalnék. Mellék hatások szinte nincsenek is. Adagot nem kell emelnem, még majdnem hogy csökkentenem. A felelős használattal a nyugtatók ugyan olyan gyógyszerek, mint egy szem paracetamol. Az is megtud ölni, még hamarabb, mint a nyugtató. A fű-re is mondanak sok mindent, de aki nem száll el nagyon, és normálisan, ritkán fogyasztja, és nem teszi az élete részévé, annak nem is okoz problémát az életében. Aki viszont napi szinten, többször is drogozik, lese szarja, hogy mivan, annak bizony romba dönti az életét. A fogyasztó a felelős, nem pedig a szer. Common sense

2015. márc. 21. 11:57
 16/19 anonim ***** válasza:
A cigi, az alkohol, a drog és a nyugtató is megöl és megnyomorít nagy mennyiségben. A hangsúly a mennyiségen van. Aki alkalmanként csinálja valamelyiket az nem haé bele. Aki elszív néha pár szál cigit az nem egyenlő azzal, mint aki napi két dobozt szív. Aki hetente berúg az se olyan, mintha minden nap berúgna. És a többivel is így van. Ha naponta kétszer beveszel xanaxot az is kinyír. Nem két év alatt, hanem 20 alatt de kinyír.
2015. márc. 21. 22:31
 17/19 anonim ***** válasza:
És utolsó lennél szíves ezt alátámasztani valami érvel is? Mert szerintem nem tudod. :)
2015. márc. 22. 11:58
 18/19 anonim válasza:
Kedves kerdezo, majd ha a Bencodiacipan elvonas miatt lekaparod a bort a kezedrol es terapiakra jarsz, akkor mondd ezt. A Xanax nem jatek, tobb embert sodor veszelybe mint a cigi. Ezzel nem a cigit vedem, de ilyen felelotlen kijelentest, hogy laza nyugtato... Erosnek tartom. Nyilvan nem kivanom neked azt az erzest, amikor a "laza" nyugtato miatt nem tudsz aludni, nem tudsz koncentralni.
2016. jan. 5. 13:40
 19/19 anonim ***** válasza:
Benzodiazepine a neve, és túl van tolva az addiktívsége, de durván. Valaki egyszer mutathatna nekem egy tanulmányt róla, hogy meddig, milyen dózisban kell szedni ahhoz, hogy szétkaparjam magam. 4 évig szedtem elég nagy dózisban, aztán mikor rájöttem mi a problémáim gyökere, és lehetőségeimhez mértem megpróbáltam megoldani, egyik napról a másikra abbahagytam, egy másodpercig nem voltak elvonási tüneteim, és abból ítélve, hogy azóta a második egyetemet végzem, figyelemzavar sem nagyon. Persze nem azt mondom, hogy biztonságos szer, addiktív és káros, de fel van fújva.
2016. jan. 5. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!