Miért osztják az észt a dohányosok, hogy a laza nyugtatók, mint pl a Xanax-az megöli az embert?
Mert hülyék, tudatlanok, a saját hibáikat lekicsinylik, a másokét pedig eltúlozzák.
Nyilván a gyógyszerszedés se jó, ez tény. De napi 2 doboz cigi elszívása sem az. Akkor már inkább menjen el vmi stresszkezelő tanfolyamra...
Mondjuk én spec. azért a xanaxot is szakorvosi javaslathoz kötném, de mindegy.
Egyszer tüdőgyógyászat gyakorlaton anamnézist vettünk fel egy tüdőrákos betegtől. Mondta, hogy szerinte azért lett daganata, mert egyszer elesett és megrepedt az egyik bordája. Aztán rákérdeztem, hogy dohányzik-e? Jah,hét igen, 40 éven keresztül napi 2 doboz....
Nézd, mindkét félnek igaza van és egyiknek se. A cigi is káros, mégis van egy csomó 80, 90 éves dohányos. Ezzel máris megdőlt az egyik érv ellene. Kb ugyanúgy káros mint a zsíros kaja v ha hetente egyszer sörözöl. Aki fogékony rá, az meghal tőle.
A gyógyszer meg tényleg méreg. Azt s etudod mi van benne, vegyi kotyvalék. A cigiben legalább tudod, h dohánynövény van, és kátrány lesz belőle. De a gyógyszerben? Ráadásul belassulsz, elhülyülsz tőle. Rászoksz, sokkal könnyebben mint a cigire.
Sajnos ez Magyarországon nagy probléma de sztem külföldön is, h az emberek a tünetet kezelik nem az okot. Csinálják itt a kampányt a cigi, alkohol, drogok, gyógyszerek ellen, közbe minden ilyen függőség kialakulása visszavezethető a stresszre. Ha nem lenne ennyi munkahelyi stressz, több szabadsága lenne az embereknek, nem kéne napi 10 órában húzni az igát, jobbak lennének az életkörülmények sokkal kevesebb bagós lenne, drogos stb. De ez ugye mint tudjuk se a gyógyszergyáraknak, se a cigigyáraknak nem kedvezne, ezáltal a politikusoknak se, nekik a céljuk h az emberek elnyomásban éljenek és magukat pusztítsák el, még a nyugdíjazás előtt lehetőleg.
Utolsó:
1. Attól, hogy vki bagózik, és 80 évig él, az még baromira nem mond ellent annak, hogy a cigi káros. Senki se mondta, hogy egy cigis 100%, hogy tüdőrákban fog meghalni. Egyszerűen az esélyét növeli. Ha nem cigizel, mondjuk van 1% esélyed a tüdőrákra, cigivel meg van mondjuk 10% (hasból mondtam a számokat, csak a példa kedvéért). Ráadásul a cigi nem csak rákot okoz, hanem egy rakás más dolgot is, amit valahogy mindig kifelejtenek a sztoriból (COPD, érelmeszesedés, trombózis stb.)
2. A gyógyszerek összetétele nem csak hogy tökéletesen pontosan ismert, de még ráadásul tökéletesen pontosan szabályozott is. Sőt, még a kockázatok is pontosan ismertek.
Ezzel szemben a cigi (és az égés során keletkező összes anyag) összetevőit nem lehet ilyen pontosan meghatározni. De amiket meghatároztak, azok közül is a legtöbb káros és rákkeltő.
Meglehetősen buta dolog, hogy sem a cigi összetételéről nem tudsz semmit (csak azt a 3 dolgot, amit felsorolnak a dobozon), de a gyógyszer összetevőiről nem tudsz semmit, de a hülyeséget azt nyomod.
Ennek ellenére abban én sem értek egyet a kérdezővel, hogy egy kis stresszre nyugtatót kell szedni. Azért a stresszkezelésnek vannak kicsit egészségesebb módozatai is.
De attól még, hogy a sok hülye azt gondolja, havi 1 szem xanax nem lesz károsabb, mint a napi doboz cigi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!