Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan álljam meg, hogy...

Hogyan álljam meg, hogy kipróbáljam a cigit? 15/L

Figyelt kérdés

Minden este hazajövet ki szeretném próbálni, osztályba nagyon sokan dohányoznak, mikor kínáltak, sose fogadtam el.

Leginkább, mikor egyedül megyek hazafelé, akarok venni/vetetni egyet, de eddig sose tettem meg.

Annyian mondják, hogy ha stresszes vagy tök jó, meg nyugtató, de aztán mindig belegondolok, hogyha függő leszek, sehogy se tudok majd leszokni, és mindig azt kell tervelgetnem hogy gyújtsak rá, hogy otthon ne vegyék észre, stb. Nem beszélve arról, hogy milyen káros.

Na de ezeket annyiszor elfelejtem és nagyon félek hogy egyszer lesz valahonnan cigim és megizlik és rászokom.

Még életembe nem dohányoztam, 1 slukkot se, de valahogy nagyon ki szeretném próbálni.

Lehet írjátok majd azt, hogy vegyek, és szívjak el 5-öt a legerősebből egymás után, de lehet attól függetlenül is rászokom.

Mit tegyek?

2014. dec. 30. 00:01
1 2
 11/12 anonim válasza:
53%

Ez most komoly?! Tényleg szinte mindenki cigizik az osztályodban?! Úristen, fujj, de undorító. Retkes, büdös cigisták. Én azt utálom bennük, hogy nem csak a saját tüdejüket teszik tönkre, hanem azokét is, akik nem cigiznek, de ott élnek. Ráadásul a ciginek nincs igazán gyakorlati hszna sem. Csak a pénzt költik bele, a dohánygyárak vezérigazgatói meg röhögnek a markukba, hogy jól beszedték a pénzeteket a nagy semmire. És majd később a drága gyógyszereket is fizethetitek emiatt. A hülye cigista tesóm is egy csomószor beteg, folyton köhög, meg krákog. (Bár érte nem kár...)

Válaszolva a kérdésre, szerintem tutira ne próbáld ki. Én 16 éves koromban próbáltam ki, a tesóm kínált meg vele, tiszta hülye voltam, azt hittem, menő leszek tőle. Hát elárulom, tiszta sz@r volt, fájt tőle a tüdőm, meg büdös, meg minden sz@r. Még szerencse, hogy így életemben össz-vissz két szálat szívtam. Undorító...

2015. jan. 10. 00:32
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen undorító, de senki nem az ízéért szokik rá, hanem a dohányzás élményéért. És mit minden élmény, mély nyomot hagy a tudatalattiban, amit minden újabb cigi csak megerősít. Aztán amikor már nem szeretnénk tovább cigizni, akkor jön az igazi probléma. Nem tudjuk NEM szeretni, azt, amit addig szerettünk, akarattal pedig pláne nem. Ezért van az, hogy minél jobban leakarunk szokni, annál erősebb a rágyújtási "vágy"...

Úgyhogy bármennyire is hihetetlen, de a legtöbb dohányzó igenis, hogy leakarna szokni, csak nem tud!

ui:"Ne ítélj...!" és ne ítélkezzél, mert nem minden az, aminek látszik!

2015. jan. 14. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!