13 évesen gáz cigizni? Többi lent.
"Szánalmas kommentelők kíméljenek" Te alap evvel a sztorival az vagy.
"normális véleményt kérek, érvekkel." Mert még a tested nincs teljesen kifejlődve. És ez majd gátolni fogja a továbbiakban a fejlődésed valószínű.
Ja és kis 13 éves kiskorú vagy. Aki alapból nem dohányozhat. Nem tudom honnan kerül hozzád a cigi de gratulálok nektek.
A környezetre és rád is egyaránt káros, és miért is érzed magad többnek ettől?? inkább el kéne bújnod szégyenedben, hogy kiskorú létedre rászoktál cigire....
És itt vannak az érvek: rákos lehetsz tőle, papám is kemo terápiába halt bele, és borzalmas volt. Nehezebben lélegzel, ha nincs alaraterőd akkor nem tudod letenni, és mert egyszerűen rossz hogy dohányzol!! Ha mindenképp akarsz "stresszcsökkentés" miatt dohányozni akkor várd meg legalább míg nagykorú nem leszel. Egyébként mitől vay ennyire stresszes, mármint a sulis bajokon kívül, nemigaz hogy azokat nem lehet kibírni, én is kibírtam a sulit és mégse cigiztem/cigizek!!
A szánalmas nem TE vagy, hanem a dohányzás. Sajnos én is rászoktam-15 évesen- és most közel a 18-hoz le akarom tenni. Egyszer már sikerült 4 hónpra, de sajnos visszaszoktam. Nem vagy se kevesbb a cigitől, se több, viszont tönkreteszed magad. Most még nem érzed, heti 2 száltól, de majd ha 2 év múlva napi dobozzal fogsz szívni, semmi élvezet nem lesz benne, cserébe nem tudsz majd leszokni, és sokkal depressziósabb leszel. Ideges vagy, rágyújtasz, iszogatsz, rágyújtasz, eszel rágyújtasz, ebből fog állni az életed, és amikor abba akarod majd hagyni, lelki rokkant leszel, a fizikai, de főleg a lelki függőség miatt. Egy idő után már csak a cigiben fogod látni a menedéket, de nem fogod élvezni, csak marni fogja a tüdődet mikor a 25. szál cigi füstjét szívod be a nikotinnal telített tüdődbe, ami borzasztó érzés-de nem elég indok arra, hogy lerakd, mert nem tudod megtenni. Ezt akarod? Még nem késő. Tálán most egy okoskodó fąsznak tartasz, mert majdnem minden dohányos azt mondja amit én, hogy ne szokj rá, nem éri még, de idővel majd rájössz, hogy így van. Én ha abba tudnám hagyni, örömmel megtenném, de nem tudom.
Egyébként ha stresszt akarsz levezetni sportolj, az a leghatásosabb, legősibb módszer erre.
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!