Van olyan része az emberi testnek, amire nem hat károsan a cigi?
De komolyan. Addig ok, hogy tönkrevágja a tüdőt, a szívet, az érrendszert, agyvérzést csinál.
Az már kicsit meglepőbb, hogy aki cigizik, az nehezebben esik teherbe/nehezebben csinál gyereket (na ezt mondjuk nem értem már annyira, kevesebb petesejtem lesz, vagy a fiúknak kevesebb spermája a füsttől?).
De már hallottam mindenfélét, hogy káros:
a bőrre, a hajra, a csontokra(?), a körömre(?), az emésztésre(?????).
Ezeket hogyan károsítja? És egyáltalán, de ezt most halál komolyan, nem eltúlozva vagy gúnyolódva kérdezem, van az emberi (női/férfi) testnek olyan része, amire nem hat károsan a cigi?
(Látás, hallás? Passz.)
És a többi sejtet hogyan?
Oké, a légzőszerveket nem arra találták ki, hogy füstöt tegyünk bele. Oké, a nikotin pörgeti a szívet, ami nem tesz neki jót.
De mondjuk a csontokhoz vagy a petesejtekhez mi köze van?
Rendben, írtátok, hogy a vér odaszállítja a káros anyagokat, meg hogy szűkíti az ereket és kevesebb tápanyag jut oda (ez nem csak érszűkület esetén igaz am?), de konkrétan mit árt tényleg pl. a csontjaimnak? (Most ez ugrott be hirtelen, de írhattok más sejtet is, amiről nem annyira nyilvánvaló, hogy köze van a cigihez.)
Írják például a dobozokon, hogy a dohányzás öregíti a bőrt. De hogyan? Hogy jutnak el a füstben lévő anyagok a bőrsejtekhez és ott mit csinálnak velük? Stb.
(A google a dohányzás káros hatásaira csak a tüdőt és a szívet hozza ki, mielőtt vki lehurrog.)
Ahogy az első válaszoló is írta, ami a vérbe kerül az minden sejthez eljut, a csontokba, bőrbe is.
És a dohányfüstben egy csomó mérgező, rákkeltő anyag van, ha azt keresed google-ben hogy dohányfüst összetétele vagy mérgező anyagok a dohányfüstben nagyon sokat ki fog adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!