Az emberi testnek melyek azok a részei, amelyekbe szúrva a személy lesokkol, lebénul?
Figyelt kérdés
2011. máj. 9. 18:17
2/6 tetris válasza:
Hát, ha szíven szúrnak, az elég sokkoló.
3/6 anonim válasza:
Olyan nincs h lesokkol. A sokk orvosi értelemben a keringés összeomlása. Ha eltörik a gerinced, lebénulsz. Attól függően hogy hol törik el, lefelé lebénulsz. Ha átszúrsz egy ideget (inkább elvágod), akkor a működése kiesik. Kicsit pontosíts, hogy mit akarsz elérni, és én is pontosítom, hogy mi okozhatja.
egy orvostanhallgató
4/6 A kérdező kommentje:
Pontosan arra akartam rákérdezni, hogy hova lehet szúrni (megfelelő szúróeszközzel) , hogy az ember sokkos állapotot kapjon? Mert hallottam arról, ha az embert lépen szúrják, vagy azon a környéken, és az olyan pont a testben, ami sokkot vált ki az emberből és nem bénulást. Persze nem hosszú időn keresztül.
De lehet,hogy nem igaz, csak kíváncsiskodok.
2011. máj. 11. 20:53
5/6 A kérdező kommentje:
Jaj, igen, és sokk alatt az izmok összehúzódását értem, és ez esetben a 'sokkot' is, amikor kihagy az agyad.
2011. máj. 11. 20:55
6/6 anonim válasza:
Hát, tegyük tisztába. A lépedben elég tekintélyes mennyiségű vér van. Ha valamilyen okból megreped/felhasad, akkor meghalsz belsővérzésben. Sokkot pedig nem lehet csak rövid ideig kapni, ha sokkot kapsz, és nem kapsz orvosi segítséget, akkor jó eséllyel véged van. Amit te az izmok összehúzódása alatt értesz azt csak az elektromosság okozza. Nem tudsz valakit úgy megszúrni h ilyet válts ki, mert ezt a test elektromos "vezérlőrendszerének" megzavarodása okozza. Persze ha megszúrsz egy izmot akkor az összerándul de hát ez teljesen más. A harmadik amire gonolsz, az eszméletkiesés, nos azt általában a fejre mért ütés okozza, semmi esetre sem szúróeszköz. Próbáld meg helyesen használni ezt a sokk kifejezést :D. Amúgy summa summarium egy késsel leginkább maradandó károsodásokat tudsz okozni, vagy súlyosan megsebesíteni valakit, nem pedig időlegesen megbénítani. Ha elvágod az Achilles inait, akkor nem fog tudni járni, de hát ezt mondjuk késharcban elég nehéz kivitelezni. Marad a fejbecsapás meg az elektromos pisztoly :) Más kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!