Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mitől lehet nehézlégzésem?...

Mitől lehet nehézlégzésem? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Körülbelül 3 hónapja észrevettem, hogy nehezen lélegzem, sóhajtva veszem a levegőt. Ez egy ideje megszűnt, de ugyanúgy a számon veszek levegőt. Levegő vételnél röfögő hang is jön néha. Ha huzamosabb ideig az orromon próbálok levegőt venni, légszomjam lesz. Nagyon ritkàn dohányzom, havonta kb 15 szálat szívok el. Ötletek?Nagyon szeretnék valakitől választ kapni!! Próbáltam, hogy egy darabig nem cigizek, mégsem lett jobb.

2014. szept. 4. 22:18
 1/10 anonim válasza:
Javaslom, hogy minél hamarabb menj el orvoshoz... tapasztalatokat hallhatsz itt, de konkrét választ ő tud adni!
2014. szept. 4. 22:24
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, el megyek jövőhéten. Abban kéne még tanács, hogy ezzel a panasszal milyen orvoshoz menjek?
2014. szept. 4. 22:28
 3/10 anonim válasza:
Kezdd a háziorvosodnál, ő tudja, hova kell beutalód adjon.
2014. szept. 4. 22:36
 4/10 gömbicica ***** válasza:

nincsenek lelki problémáid?

a sóhajtás kényszerből van? vagy csak egyszerüen a szádon veszed a levegőt?

2014. szept. 4. 22:47
 5/10 anonim ***** válasza:
pánikbeteg vagy
2014. szept. 4. 22:47
 6/10 A kérdező kommentje:
családi okok miatt sokszor vagyok ideges és feszült. Gyakran köszörülöm a torkom és szárazon köhögök is.
2014. szept. 4. 23:21
 7/10 A kérdező kommentje:
a sóhajtást erőltetem, mert úgy érzem így több a levegőm
2014. szept. 4. 23:22
 8/10 gömbicica ***** válasza:

nem vagyok orvos, de én idegi eredetünek vélem a nehézlégzésedet és a kényszersóhajtásaidat, amit azért teszel, hogy érzésed szerint több levegőhöz juss(

próbálj meg figyelni a légzésedre, és az orrodon be, szádon ki metódussal lassan be, kicsit bent tart és lassan ki.

Nekem percenként olyan 10 szokott lenni, mikor hogy.

álláskor pedig figyelj arra, hogy a talpadnak azon a részén állj, ahol az ujjad párnái vannak.

igy az egész testtartásod picit előbbre dől, ezáltal kiegyenesedsz, vállaid leengednek, -nem is tudod felhuzni- fejed magasabb tartásba emelkedik.

Igy könnyebb a légzés.

MOst jó idő van, próbálj nyitott ablaknál aludni.

Este esetleg igyál citromfüteát.

Napközben idénygyümölcsöt, alma,körte,szőlő,szilva, és min. 2 liter vizet)

Jó egészséget kivánok. üdv. Edit.

Jahhhhh. és próbálj meg visszaemlékezni, hogy mi történt Veled kb. 3 hónapja, mióta észlelted a nehézlégzésedet, sóhajtási kényszeredet!!!!!!

2014. szept. 4. 23:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek :)
2014. szept. 5. 03:02
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem is ugyanez volt, amikor olyan mintha tele akarnád szívni a tüdőd, de már nincs hely benne, pedig még kéne a levegő. Egy időben mikor nem tudtam mi ez, szinte azt hittem meg fogok fulladni. Most, hogy elfogadtam (szokott még ilyen lenni), kicsit könnyebben túljutok rajta.

(voltam orvosnál is, tüdőszűrőn is, allergia teszten is, ott mondták, hogy pánikbetegség.)

2014. szept. 5. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!