Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mesélnétek milyen volt régen...

Mesélnétek milyen volt régen mikor még az étterembe/kocsmába/vonaton is lehetett cigizni? Tényleg olyan rossz, vagy eltúlozzák?

Figyelt kérdés

Egyik rokonom 30 éve cigizik, mikor kérdeztem erről azt mondta, hülyeség! Ő mindenhol cigizett, kocsmában, vonaton, étteremben, senki nem pampogott, hogy "tüdőrákos lesz a gyerekem ba...g! Nyomd el te kis ... passzív dohányzás, ugyan már! Nem féltették magukat ennyire mint ma!"

Tudtok mesélni hogy milyen volt az élet akkoriban? Mert sok ember azt mesélte nekem, hogy az étterembe hiába nem dohányszó rész volt szállt oda a füst, mikor az 5 tagú család mind rágyújott az ebéd után...

Tényleg ma van eltúlozva, vagy régen iis sokak orrát zavarta a cigiző környezete?

2014. júl. 6. 14:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
82%
Én dohányzom,viszont a füstje nagyon zavar.Semmi rosszat nem látok ebben a szabályozásban.Szórakozóhelyről is volt,hogy ki kellett mennem,mert nem volt már oxigén a füsttől.Nem tudta elszívni a klíma a sok füstöt.Baromira zavaró amikor a hajam a ruhám bűzlik a nikotintól.Nem értem ki tarthatja ezt rossznak.Képzelj el egy vendéglátásban dolgozót,napi 8-10 órában szívta be a füstöt.
2014. júl. 6. 15:13
 12/28 anonim ***** válasza:
27%
11-es, akkor te lenyeled a sajat fustod?
2014. júl. 6. 15:17
 13/28 anonim ***** válasza:
66%

"10-eske"

"Meg lehet nézni a kocsmákat mi lett belőlük."

Érdekes, a közelemben nem mentek tönkre a jó kocsmák azért, mert betiltották bent a dohányzást.

"Sokkal többen vannak akik úgy gondolják inkább nem mennek be egy olyan helyre ahol nem lehet cigizni,mert ha megindul ki akkor mi van???"

Aha, és ezt mire alapozod? Talán csináltál róla felmérést?

"Szarok én a te egészségedre mert valójában te is szarsz az enyémre."

:D Ha megpróbálom megmagyarázni, hogy káros, és szokjál le, mert jobban jársz, akkor az a baj, hogy beleavatkozom a dolgodba. Ha nem érdekel, hogy saját magad károsítod, akkor meg az a baj, hogy szarok az egészségedre. Micsoda logika:) Gratulálok hozzá.

A barátaim egészsége igen is érdekel. Nem csak azért szerettem volna, hogy a párom leszokjon a dohányzásról, mert nem szeretem a szagát (egyébként is kulturált ember, nem fújta az orrom alá a füstöt). Hanem azért is, mert hosszú távon is vele szeretnék lenni, és nem szeretném végignézni, ahogy meghal tüdőrákban, COPD-ben, szívinfarktusban.

"Csak mivel ti NEM dohányosok vagytok kevesebben így az akinek kocsmája meg szórakozó helye van nem sokáig fog megélni"

Nem igaz, hogy a nemdohányosok vannak kevesebben. Nézzél statisztikákat, bizony sok a dohányos, de egyelőre szerencsére még a nem dohányzók vannak többségben.

"mondjuk 20-30 évi munkájának int búcsút mert te fene egészségesen élsz"

Mint mondtam, egy jó kocsma nem fog ezért tönkremenni. Felénk pont ugyanannyira vannak tömve a kocsmák és a szórakozóhelyek, mint régebben, csak most a dohányosok kijárnak cigizni.

"Lehet előbb leszel te tüdőrákos mint aki elszív napi szinten egy doboz cigit."

Ez így van, lehet, hogy nekem tüdőrákom lesz, holott sosem dohányoztam, neked meg nem. De ha a nagy számokat nézzük, nagyobb populációt vizsgálunk, akkor bizony egy dohányosnak sokkal nagyobb esélye van rá, mint nekem.

És nem csak a tüdőrákra, hanem mellette ezer más dologra.

2014. júl. 6. 15:19
 14/28 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem ne a statisztikákkal foglalkozz mert abba azt írják amit elvárnak hogy bele legyen írva.De ha te ilyen kis naivka vagy hidd el.Semmi valós alapja nincs hidd el nekem.Én még életemben nem láttam/tapasztaltam,hogy ezek a felmérések valósak lennének.

Én nem vitázok veled egyébként de örülök hogy összefutottunk.Na megyek elszívok egy cigit az egészségedre.

2014. júl. 6. 15:24
 15/28 anonim ***** válasza:
88%

Persze, jöjjenek az összeesküvés elméletek. Légyszi mondd azt is, hogy a dohányzás egyenesen egészséges!

Egyébként nem csak statisztikákra alapozom. Orvostanhallgató vagyok, így volt "pár" klinikai gyakorlatom. Megfordultam a pulmonológián (konkrétan fél éven keresztül jártam oda gyakorlatra) és milyen meglepő, az ott fekvő betegek 90%-a dohányos volt. Biztos csak véletlen egybeesés.

És bizony nem csak pulmonológián ilyen az arány. Az érsebészeten is a cukorbetegek mellett a dohányosok vannak a legtöbben.

2014. júl. 6. 15:28
 16/28 anonim ***** válasza:
37%
Hurrá.Legalább lesz munkád!
2014. júl. 6. 15:32
 17/28 anonim ***** válasza:
35%

A szmog ellen miért nem tiltakoztok? Vagy az élelmiszerekben levő tartósítószerek, adalék anyagok miatt?

Azok legalább olyan kellemetlenek és rákkeltők, mint a cigi füst!. Sőt! Ha szmog van, még az utcára sem lehet kimenni.

Felesleges hisztéria az egész.

2014. júl. 6. 16:49
 18/28 anonim ***** válasza:
86%

Azok ellen is tiltakoznak, ha nem tűnt volna fel.

Nem dohányzom.

Mégis felháborodtam azon, hogy ahol meg lehet oldani a dohányosok "elszeparálását" egy étteremben, kocsmában, ott miért nem engedélyezik a dohányzást.

2014. júl. 6. 17:28
 19/28 anonim ***** válasza:
58%

Utolsó:

- Mert a szmog jó része olyan dolgok miatt keletkezik, ami szükséges. Pl. közeledés, fűtés. Mondjuk ha nem lenne közlekedés, nem jutna el egy csomó ember a munkahelyére. Ha nem lenne fűtés, akkor meg fáznánk...

- Az élelmiszerek között válogathatok. Ha nem tetszik, hogy valami tele van adalékanyaggal, döntetek úgy, hogy megtermelem otthon, vagy veszek biót, vagy akármi. Ha a dohányosok az orrom alá füstölnek, az ellen nem tudok tenni.

2014. júl. 6. 17:29
 20/28 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó előttinek szólt.
2014. júl. 6. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!