Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Régen tényleg volt, hogy ciki...

Régen tényleg volt, hogy ciki volt fiatalon cigizni? És csak a rossz tanulók cigiztek?

Figyelt kérdés

Ezt mesélte nekem a szomszéd néni. Azt mondta régen azok cigiztek, akik rossz tanulók voltak, és még ciki volt ha cigiztél, nem menő. Azok cigiztek, akiket utáltak a tanárok, és lógtak a suliból, meg mindenféle rosszaságban járt a fejük.

És nem volt elfogadott 1 kicsit sem, ha egy fiatal dohányzott.

Hány éve volt ez?

2013. márc. 3. 14:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Na, most érzem először, hogy öregszem... Én komolyan azt hittem, hogy ez még ma is így van. Egyébként 27 éves vagyok.

Miért? Most szeretik a tanárok a cigizőket? Elfogadják őket? Én inkább azt gondolom, hogy nem tudnak hatni rájuk, és mivel tudják, hogy a tiltással nem sokra mennek, inkább nem szólnak bele.

2013. márc. 3. 14:54
 2/6 anonim ***** válasza:
63%

Valamikor akkor, amikor a jótanulók KISZ tagok voltak, és hétvégente mentek a Zalka Máté örssel kommunista szombatra. És örültek neki. Pár évvel később pedig párttitkárok lettek.

Nade egy kicsit komolyabban is: A dohányzást társadalmilag próbálják cikivé tenni (amiben be kell valljam, van ráció). Az, hogy ciki-e vagy sem, az egyéni megítélés kérdése (de menőnek nem menő, az 100) - persze egy idő után az ember nem a menőség látszatáért cigizik, hanem hogy ne őrüljön meg a hiánytól, bár ez más kérdés.

Saját tapasztalatom szerint a dohányzás pont mostanában kezd kimenni a divatból, még ha lassan is. Dohányosként utálom, hogy a buszmegállóban 20 méterről kell várnom a buszt, ha dohányzok, viszont simán megértem, és örülnék, ha lenne annyi lelkierőm, hogy megszabaduljak ettől a szokástól.

2013. márc. 3. 14:58
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

cigizni most sem menő, maximum te hiszed ezt, ez esetben csak sajnálni tudlak... az, hogy csak a rossz tanulók cigiztek, ez max parasztvakítás, tanulmányi átlagtól független, hogy vagy e olyan hülye hogy mérgezed magadat...

Ha bekapcsolod a tv-t hallgatsz rádiót, akármilyen híreket, észre fogod venni, hogy ma sem elfogadott, hogy a fiatalok cigiznek.

16/f

2013. márc. 3. 16:31
 4/6 anonim ***** válasza:
80%

én már most érzem azt, hogy ciki. 10éve még az volt a menő, de most..:D jó, nem egy legalja suliban, de egy jó középsuliban, vagy főleg az egyetemen a hülyék járkálnak ki dohányozni. de amúgy elég végiggondolni. mi a vonzóbb, egy ápolt igényes nő, vagy egy büdös, aki nem tud egy filmet sem nyugodtan végignézni, mert cigiznie kell? és ugyanez férfiaknál. egy igényes, sportos, aki emiatt már az ágyban is alapból jobb, vagy egy köhögős büdös, aki sokkalhamarabb lesz impotens, és sokkal kevesebbet bír az ágyban is? :D egyetemeken már régen ezalapján ítélkeznek.

páréve még azt éreztem szórakozóhelyeken is, hogy ha van egy társaság, nagyrésze dohányzik, aki meg nem, annak hiányérzete van. mostanában meg van egy társaság, pl 10főből 8 tök felszabadultan tud szórakozni, elvannak, a maradék 2 idióta meg kijárkál folyamatosan, ha hideg van, ha eső van, neki ki kell mennie, mert nemtudja jól érezni magát. és ez már ugye szánalmas.

2013. márc. 4. 11:02
 5/6 anonim válasza:
78%
Szerintem még ez most is így van. Pl ha valakiről meg tudom hogy cigizik egészen megváltozik nálam a róla alkotott képem
2013. márc. 4. 15:10
 6/6 anonim ***** válasza:
51%
5-ös ilyen későn már ágyban a helyed a tollasbálban kisöcsém
2013. márc. 4. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!