Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit csináljak? Visszaszokjak?...

Mit csináljak? Visszaszokjak? Teljesen tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés

17 éves srác vagyok, 15 évesen kezdtem el cigizni, nem egésen 2 évig cigiztem napi 7-10 szállal, a vége felé már napi 3-5 szállal. Kb 3 hete hagytam abba egyik napról a másikra, körülbelül 5 napig éreztem nikotinmegvonási tüneteket.

azért hagytam abba, mert sportoló vagyok, és romlott a teljesítményem a cigi miatt, meg köhögtem tőle, a szervezetem nem bírja olyan jól.

már 7-8 nappal az abbahagyása után javulni kezdett a sportteljesítményem, meg jobb lett a közérzetem. Viszont eléggé cigizni akarok... fizikailag nem hiányzik, annyira nem is kívánom, de a hangulata nagyon hiányzik, ahogy felbontok egy friss doboz sárga camelt, kiveszek egy szálat, a számba rakom, és meggyújtom, ez a feeling nagyon hiányzik.

ugyanakkor tudom, hogy megint romlana a sportteljesítményem.

elolvastam Allen Carr könyvét, és jó volt, de akkor is csábít a cigi.

mit tegyek? Megéri nem cigizni? Jobb cigi nélkül, de mégis hiányérzettel élni?

segítsetek:/

Egészséggel ne próbáljatok lebeszépni,pontosan tudom mik a kockázatai...

2014. máj. 5. 10:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem értem a problémádat. Akaraterőd van, már nikotinéhséged sincsen, jobb a közérzeted. Miért akarod, hogy magad előtt is gyengének bizonyulj? Valószínűleg másban is ellent tudsz állni, ha több dolog szol ellene mint mellette.
2014. máj. 5. 10:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Nézd, egy darabig hiányozni is fog, de amit hozzászoksz a cigimentes hétköznapokhoz, nem fog hiányozni. Kezdj el rágózni, vagy ilyesmi, "szokj" valami kevésbé egészségtelen dologra, aminek ugyanúgy megvan a fílingje.
2014. máj. 5. 10:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha eddig kibírtad, továbbra is ki fogod bírni cigi nélkül, csak egy kis akaraterőre van szükség. A vágy egyre kisebb lesz utána, bár nem mondom, hogy azonnal. Foglald el magad mással, jól teszed, hogy sportolsz. Ne hagyd, hogy a nikotin irányítson.
2014. máj. 5. 11:32
 4/6 anonim ***** válasza:
olvasd el Allan Carr könyvét, ha nem segít, még mindig ott az elektromos cigi...
2014. máj. 5. 12:14
 5/6 anonim ***** válasza:
az e-cigi jo otlet szentem a bagozas egy remek szokas amikor erzed hogy a nikotin aramlik a veredben elfog egy jo erzes es hianyerzettel nincs rosszabb dolog elni mert ott van az az ur amit sehogy se tudsz kitolteni majd rajossz. szerintem csak akkor szokj le ha komolyan foglalkozol a sporttal ugyertem hogy ha ebbol keresed a cigidet. 14/F
2014. máj. 5. 18:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Vegyél elektromos cigit,sokkal olcsóbban ki fogsz jönni egy hónapra,beruházása drága de utánna sokkal olcsóbb! Jah és egészséges-
2014. máj. 11. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!