Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit tegyek? Tanácstalan...

Mit tegyek? Tanácstalan vagyok.12/F

Figyelt kérdés

Az anyám és a nővérem amit művelnek... No comment. Anya két dobozt szív, vagy néha többet. A nővérem másfelet, néha kettőt. Naponta. Persze a legerősebbet mindketten. Apa és én nem dohányzunk. Lesz*rják. Az a vicc, hogy a nővéremmel sokáig együtt tiltakoztunk anyánál, hogy ne cigizzen. Aztán 16 évesen rászokott. Addig csak anya füstölt tele a konyhától a nappaliig mindent. Most már a nővérem is. Mindenhol a fürdőtől a hálószobáig ott egy hamutartó az asztalon, egyiket a másik után gyújtják, a TV előtt, sminkeléskor a tükör előtt, kaja után az asztalnál, mindenhol...Apa és én néha fuldoklunk, tiltakozunk, röhögnek rajta. Valamelyikük visz reggel kocsival iskolába. Kész rémálom. Mire negyed óra múlva kiszállok tele az autó füsttel. A legjobb ha mindketten jönnek és a kocsi elejében csak úgy gomolyog a füst.

Ha áthívja anya vagy a nővérem valamelyik barátnőjét, akik mind szintúgy dohányoznak. Alapvetően rendesek, nem cigiznének bent, de a kedves családom így vezeti be őket a házba: "Ide tedd a cipőt. Ülj csak le a kanapéra. Mit hozzak inni? Nem gyújtasz rá?-És a gyerek?-Ő már megszokta, meg nem zavarja a füst amúgy se.-Akkor jó (És már kattan az öngyújtó.)" Néha áthívják három négy barátnőjüket is. Alig várom, hogy a nővérem elköltözzön. De akkor is. Elegem van. Elegünk van! Apának is!

12/F

2011. aug. 11. 18:26
 1/3 anonim válasza:
Ugyvettem ki abbol amit irtal,hogy anyukad nem tudja hogy teged zavar.szerintem mond el neki,ebszeld meg vele.es mutass neki ilyen tenyeket hogy :'egy fustos helyen eltöltött két óra annyit jelent, mintha négy szál cigarettát szívott volna el a nemdohányzó ember.' meg hogy a dohanyzas mennyire karos.vagy legalabb arra kerd meg hogy a teraszon vagy a lepcsohazban dohanyozzanak.
2011. aug. 11. 18:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha már nem hajlandók kimenni,próbáljatok,egyességet kötni,hogy ne minden helyiségben dohányozzanak! Szellőztessetek sokat és gyalog menj iskolába!

A munkahelyemen majdnem sz összes kollegám dohányzik, sokáig kértem őket,hogy az irodába ne.persze nem ért semmit,így vettem egy füstölő tartót és különböző illatú füstölőt,és mondtam, hogy minden szál cigi után el fogok égetni egy füstölőt. Kb. két napig bírták,annak a szagát,azóta udvar! egy próbát nálatok is megérhet!

2011. aug. 11. 18:41
 3/3 anonim ***** válasza:

[link]

[link] videót is nézd meg

[link] Mutasd meg nekik ezeket, és magyarázd el nekik felesleges azért kiadni pénzt, hogy később betegek legyenek. A társadalombiztosítás egy idő után nem fogja a káros szenvedélyek következtében kialakult betegségek gyógyítását 100%ban finanszírozni.

Remélem tudtam segíteni

2011. aug. 12. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!