Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Leszokott dohányosok: mennyit...

Leszokott dohányosok: mennyit változott az életetek, mióta abbahagytátok a cigit?

Figyelt kérdés

2014. febr. 26. 11:27
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

2 éve nem cigizek,mostanra már a cigifüstöt sem bírom,zavar.

Sokkal több pénzem marad meg.

Első évben perselybe dobtam a napi 1 doboz cigim árát,lett egy új laptopom és egy telefonom.

Most már nem perselyezek,akkor az erőt adott,most már nem kell ilyen.

2014. febr. 26. 11:35
 2/6 anonim válasza:
Anyukám három éve egyik pillanatról a másikra hagyta abba a húsz éves láncdohányzást. Azóta jobban érzi az ízeket és az illatokat és sokkal jobban alszik (kap levegőt éjjel). Jobb az ellenállóképessége is és azt vettem észre, hogy nem olyan fáradékony. A hangulata az elején kicsit ingadozott, mert nem használt nikotint, ha meg akart nyugodni, de mára nagyon pozitív változásokat fedezek fel. És az se mellékes, hogy havi 17.500 Ft-ot spórol így.
2014. febr. 26. 11:38
 3/6 anonim ***** válasza:
35%

Kolleganő leszokott tavaly. Azóta szeretik az emberek, és nem húzódnak el tőle.

A haja és a ruhája is mindig büdös volt, mert munka előtt, után, és ebédszünetben is ment cigizni. Szerencsére én nem voltam vele egy irodában, de két másik kolléga szenvedett, mert az iroda levegője is bagószagú volt, pedig ott sohasem gyújtott rá! Állandóan szellőztettek, és így hideg is volt.

Pl. amikor cigizés után elment mellettem a folyóson, már én is jó előre nagy levegőt vettem, hogy ne szívjam be amit ő kifújt. Vagy elkerültem, ahogy lehet.

Rágózott utána, parfümözte magát, de úgy is büdös volt...

Csak telefonon intéztem vele a munkám (két irodával arrébbról...).

Mióta leszokott, minden más, nem kell kerülni, nem undorító. Amúgy meg jófej, de amíg dohányzott, hiába volt jó fej, irritáló volt egy légtérben lenni vele.

Ő is sokkal jobban érzi magát, észre is vette, hogy mennyivel több barátja lett... Hát csak annyi, hogy már nem kerülik.

Addig meg sokszor ideges is volt, mert az utcán is konfliktusokba került. Bagózott mindenütt, a többi járókelő között, a buszmegállókban, a vonaton titokban, és sokan JOGGAL megszólták, ezért mindig idegbeteg volt korán reggel. Na most ez mind-mind megszűnt.

2014. febr. 26. 11:52
 4/6 anonim ***** válasza:
84%
Nekem májusban lesz 6 éve hogy leszoktam, sok minden nem változott de van pár ksiebb dolog. pl a jobb kettes fogam jóval sárgább volt mint a többi fogam az pár hónap alatt lekopott a másik ami volt néha hogy felköhögtem olyan nyákos váladákot az is megszünt. Az elsö idökben nagyon észrevehetö volt a pénztárcámon. Na meg azóta volt hoyg kiszámoltam mennyit költöttem volna rá, komoly összeg. De a legjobb hogy jó érzés nem függeni egy felesleges dologtól ami még káros is az egészségre. Egyébként engem a füst nem zavar csak régen a nagyon füstös helyeknél volt hogy zavart amikor még lehetett sörözökben cigizni. Az hogy 1-2 ember cigizik körülöttem az egyáltalán nem zavar. Ez ember függő. Vannak nem dohányosok akiket ne zavar különösebben, pl a szüleimnél is igy van egyik sosem dohányzott a másik meg mindig, de különösebben nem zavarja a másdikat. Persze néha puffog érte de nem komolyan.
2014. febr. 26. 12:27
 5/6 mrniceguy1 válasza:

Most lesz 8 éve májusban hogy leszoktam a dohányzásról, nekem tapasszal sikerült, meg persze nagy elhatározással. Azóta felszedtem 20 kilót(többé-kevésbé tudatosan), de sokkal jobban érzem magam tőle. Soha nem volt egészségügyi problémám, azóta sincs úgyhogy változásról nem igen tudok mit írni.

Igaz hogy néha azt álmodom ritkán rágyújtok, de bűntudatot érzek miatta és mikor felkelés jól érzem magam mivel csak álom volt.

Nyilván több pénzem marad, amit aztán másra költők, de legalább nem pusztítom magam még egy dologgal!

2014. febr. 28. 17:33
 6/6 Juliusz48 ***** válasza:
Már 25 éve nem dohányzom. 40 évesen hagytam abba. A kondícióm jelentősen javult már fél évvel az abbahagyás után nem fulladtam focizás közben. Kevesebb pihenés elég volt, a napi 12órás fizikai munka után is. És ma is remek fizikai erőnlétnek örvendek. Aztán számold ki magadnak napi egy doboz cigivel mennyit nem dobtam ki az ablakon.
2014. márc. 8. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!