Dohányosok: Hatnak rátok valamilyen szinten a csomagoláson elhelyezett "elrettentő" képek?
Én havonta egyszer ha veszek, a barátok is olyankor vesznek, de egyikünkre sem hat, csak festékpazarlás szerintünk. :)
Aki dohányzik, az legyen tisztában a következményekkel, úgysem tudják ezekkel leszoktatni, aki meg nem akar, úgysem gyújt rá.
6. Ez nagyon jó :-D Főleg a buszos nagyon igaz.
Olyant is láttam már, hogy "A dohányosok korábban halnak (voltak öltözve)"
Vicces szösszenetek, de valamilyen szintig nem mindegy, hogy mennyire fogunk fel komolyan dolgokat. Ez nem csak a dohányzásra igaz, az ember nagyon könnyen megbetegítheti magát negatív gondolatokkal. Szerintem ez már köztudott, ezért néha azt gondolom, hogy ezek a képek sem puszta jó szándékból vannak a csomagolásokon.
Nem.
Elgondolkoztam most azon, hogy mi lenne ha minden mcdonald's menü csomagjára nyomtatnának valamilyen elrettentő képet az elhízottakról, a szívproblémásokról vagy a cukorbetegekről. Megállítana ez bárkit is attól, hogy megegye a kaját ? Nyilván nem. A fiatalok ránéznének a képre és elsütnének egy poént rajta, majd röhögnének egy jót és a csomagolás már a kukában landolna.
Az emberek nem azonosulnak adott negatív képpel csak azért, mert valaki az orruk elé kényszeríti azt. Ha pedig azonosulnának, akkor azt már az elején megtették volna és nem kezdtek volna el bagózni.
De még ha azonosulnak is: egy szabad társadalomban joga van mindenkinek egyéni döntéseket hoznia a saját életére nézve. Minden káros már adott mértékben és ezt mindenki tudja. A margarin, amit sokan kennek a reggeli zsemlére, a cukor, amit tartalmaznak a tészták, a liszt, amiben megforgatják a húst, a kávé, amely nélkül nem kezdődik a nap stb. stb. , ezek mind egészségileg kifogásolhatóak ilyen vagy olyan szempontból és szinte alig van ember, aki elmondhatja magáról, hogy egyikkel sem él.
Viszont joga van mindenkinek azzal élnie, amit választ magának és az egyéni döntéseknek a nevükben is benne van, hogy nem a szomszédra és nem az államra tartoznak. Ha valaki olyasmi mellett dönt, amelynek a mellékhatásaival és a kockázataival tisztában van, akkor az az ő privát dolga- és egy szabad társadalomban, ez teljesen rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!