Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányosok! Mit gondoltok...

Dohányosok! Mit gondoltok arról, hogy nem lehet kocsmákban, diszkókban cigizni?

Figyelt kérdés

tudom, hogy már egy ideje be van ez vezetve, de nemrég kezdtem el cigizni (nem napi szinten, csak bulikban). csak azok válaszoljanak, akik szintén cigiznek valamilyen szinten, nem olyan válaszokat várok, hogy "büdös dohányosok jó hogy nem füstölik össze a helyet".

engem zavar, hogy ki kell mennem a hidegben cigizni, ráadásul óránként. van, aki negyedóránként szív :D tánc, ivás és duma közben jól esik a cigi.

2014. jan. 18. 17:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A nem dohányzókat pedig épp az zavarná ha te a zárt térben kezdenél el cigizni.Szerintem teljesen jogos döntés, hozzáteszem én is dohányzok de ez így van rendjén.
2014. jan. 18. 18:04
 2/8 savanyújóska ***** válasza:
Én speciel csak vízipipázom, de nálunk (20 év körüli társaság) általában mindig akad valaki, aki kimegy dohányozni az illetővel (ingyen cigi, naná!), illetve nekem sem derogál kimenni, ha amúgy is beszélgetünk. Egyébként egyetértek, hogy baromi zavaró lehet, még ha egyébként örülök is a füstmentes helyiségeknek. De megoldás lehet esetleg a fűtött terasz, vagy egy fűtőtest körüli dohányzóhely. (De sajnos, ez elég ritka, gondolom az ára miatt.)
2014. jan. 18. 18:07
 3/8 reptoid ***** válasza:

Én ugyan már leszoktam szerencsére, de mikor bevezették, még bőven cigiztem.

Őszintén szólva rossz érzés egyáltalán nem volt bennem, teljesen nyugodtam elfogadtam, megértettem a helyzetet, egy pár hét után pedig támogattam is teljes mértékben.

Most meg már kifejezetten örülök neki, ha nem lenne ez a szabályozás, biztosan olyan helyre mennék, ahol eleve nem lenne szabad cigizni.

2014. jan. 18. 18:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Végül semmi gond nem lenne vele,de szerintem olyan rendeletet kéne hozni,hogy ahol ki tudnak alakítani teljesen zárt területet a dohányosok számára,ott megtehessék. Azt egy kicsit túlzásnak tartom,hogy az utcán,szabad levegőn is csak a bejárattól 5 méterre lehessen rágyújtani.
2014. jan. 18. 18:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés már lerágott csont, de az a dohányosoknak is jó, hogy a ruhájuk nem lesz büdõs a zárt térben álló füsttöl. Nem kell a bulikban sem eggyiket gyujtani a másikról. Elég ha másfél- két óránként pippantassz rá.
2014. jan. 18. 18:50
 6/8 A kérdező kommentje:
csak van olyan pl, hogy egyik barátnőmmel iszogatok, és neki elég egy estére 1 max 2 szál cigi, én meg gyakrabban akarok kijárni, és mindig ki kell rángatnom a beltérről
2014. jan. 18. 18:59
 7/8 x) ***** válasza:

Igazából alkalmi dohányosként (főleg bulikban szoktam én is) azt mondom, hogy jobb így. Nem volt kellemes régebben amikor bementél egy buliba és harapni lehetett a füstöt. Még a dohányosok nagy részét is zavarja más cigifüstje. Én főleg olyan helyekre járok (nem feltétlenül a cigizés miatt), ahol kilépsz az ajtón dohányzó, visszalépsz buli. Szóval nem kell kilométereket sétálni hogy rágyújthass.

Egyébként azt mondják, azok az igaz barátok, akik nem cigiznek, de mégis kimennek veled a hidegbe amíg te rágyújtasz. :)

2014. jan. 18. 23:30
 8/8 anonim ***** válasza:
63%
Bocs de neked tényleg az a legnagyobb problémád ,hogy el kell sétálnod 6 métert ha cigizni akarsz? Mert a nem dohányosoknak az ,hogy cseszi a szemét a füst, rossz lesz a levegő és a passzív dohányzás miatt megnő a tüdő/száj/garat/gége/légcsőrák esélye is és a ruhája is tök büdös lesz. Ne haragudj de szerintem jogos,hogy ki kell menni. Senki nem kényszerít a cigire.
2014. jan. 19. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!