Miért kívánom a cigit azok után, hogy már több mint egy éve nem szívtam egyáltalán, és nem voltam függő?
Az utóbbi napokban nagyon megkívántam a cigit, pedig már több mint egy éve nem volt a közelemben egy szál sem. Azelőtt dohányoztam, napi 3-4 szálat, de nem voltam függő. Mikor kikerültem a "rossz társaságból", utána már nem is cigiztem. Azelőtt is csak azért, mert nagyon stresszes voltam, voltak magánéleti problémáim, és a cigi megnyugtatott. Tudom, hülye kifogás és rossz döntés volt belekezdeni, de ez van.
Mostanában is stresszesebb az életem, ráadásul diétázom, így a közérzetem sem a legjobb. És kívánom a cigit. Ha elmegyek egy dohánybolt mellett, mindig arra gondolok, hogy be kéne menni venni egy dobozzal, vagy ha meglátom az ismerőseimet cigizni, majdnem kérek tőlük egy szállal.
Viszont én nagyon félek a mindenféle betegségektől, károktól, amiket a cigi okoz, így ez az, ami visszatartott eddig. De most nagyon kívánom, ezen kattog folyton az agyam.
Miért van ez? Mit tehetnék ellene? Esetleg tudtok ajánlani valamit, amivel elterelhetném róla a gondolataimat?
Normális, nem ítélkező válaszokat írjatok kérlek!
Szerintem azért, mert 2 dologban alapvetően tévedsz.
1. függő vagy!
2. a cigi megnyugtat!
Lehet, hogy fizikai függőséged nincs, de nekem úgy tűnik, hogy pszichikai függőséged van.
A cigi nem nyugtat meg, a pulzusodat, vérnyomásodat megemeli, és depressziót okoz(hat). Nálam ez nem nyugalom...
Köszönöm a válaszokat! :(
Érdekes, és valószínűleg igazatok van a pszichikai függőséget illetően, bár az elmúlt egy évben most kívántam meg ennyire először... Na mindegy, remélem, elmúlik majd. :) Nem szívesen venném elő újra ezt a rossz szokást..
A barátnőmmel is ez történt...
Aztán rágyújtott és elmúlt. Azóta sem cigizik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!