Hogy haggyam abba a dohányzást?
Egyik percről a másikra! ha tényleg akarod, elhatározod magad és kész. Fél év dohányzás még nem olyan masszív dohányos múlt, amit egy kis odafigyeléssel ne lehetne hátrahagyni!
Én egyik szálról a másikra hagytam abba, a cigisdobozomat szigszalaggal átragasztottam, hogy ne tudjam kinyitni. Megfogadtam, hogy soha többet azt a szagot, ízt a számba, meg azt a fejfájást, amit csak cigitől lehet kapni. A doboz leragasztva a mai napig megvan, hogy ha ránézek, fogjon el a hányinger. Pár hét után már eszembe se jutott a cigi.
Egy erős elhatározás, és esetleg valaki, akinek elmondod, és tartja benned a lelket. Ennyi kell.
"megpróbálom ma éjféltől"
máris vesztettél!
Nem próbálkozni kell, hanem odalépni neki! Egy dobozka fogja megmondani neked, hogy mi legyen?
És nem éjféltől, ne adj magadnak haladékokat! Most azonnal leteszed. Ettől a pillanattól nemdohányzó vagy! Ezt íg kell felfogni.
Ha ultimátumot adsz magadnak, csak halogatsz és úgyis megszeged.
Akarsz füstöt, rohadó testet, szájat és havi 20ezer mínuszt a költségvetésedbe? nem?
Akkor most fogd meg a cigid, locsold le mosogatószerrel és vágd ki a kukába!
Ha ultimátumot adsz és halogatsz, akkor nem vagy elég erős.
Az is lehet akkor, hogy nem vagy megfelelő lelkiállapotban a leszokáshoz. Gyenge vagy, ilyenkor nem tudsz erőt venni magadon (pedig a cigi ezen nem fog segíteni). Csökkentsd az adagot akkor egyelőre, és majd egy békésebb időszakban belekezdesz.
De nem csak próbálgatsz és nem adsz magadnak ultimátumot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!