Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért utáltam meg a dohányzást?

Miért utáltam meg a dohányzást?

Figyelt kérdés

Évekig dohányoztam, kisebb-nagyobb (tehát sokszor pár hónapos, fél éves) szünetekkel (de amikor dohányoztam, akkor ugyanígy hónapokig, néha 1-2 évig rendszeresen, bár nem szívtam sokat). Végig élvezeti cikk volt a cigi, nem igazán függőség. Szerettem a füstjét, ízét, próbálgatni a márkákat... stb.

Idén nyáron az augusztusi nagy melegben nem esett jól, így letettem megint. Aztán szeptember végén megkívántam, megvettem egy kedvencemet, és egy szálat sem tudtam végigszívni. Rosszul esik, sz.ar íze van, büdös. Most itt van az asztalomon egy doboz megkezdve, amiből kb 4 szál hiányzik. Miért utáltam meg valamit, ami addig tényleg csak mint élvezeti cikk volt jelen az életemben? oO Veletek volt ilyen? Persze nem bánom, mert tudom, hogy nem egészséges dolog. Csak fura.

2013. okt. 24. 14:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Van úgy, hogy az ember egyik napról a másikra megszeret/megutál valamit. Én pl. a kávét. Hónapokig imádtam, most meg egyszerűen nem kell. De úgy vagyok vele, hogy ha megkívánom majd megint, akkor iszok. Neked azért ezt nem tanácsolom, a cigi tényleg nem használ neked, úgyhogy ha már így alakult, szerintem ne gyújts rá többet.
2013. okt. 24. 14:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Lehet elege lett a szervezetednek belőle.
2013. okt. 24. 14:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Én dohányoztam évek óta (8 éve) rendszeresen, függőség volt. Tavasszal kb két hétre sikerült letennem, de elég hamar visszaszoktam a napi fél doboz cigire... Aztán most ősszel egy reggelen az első szál cigimnél olyan hányinger kapott el, hogy rendesen öklendeztem. Azért ennyitől nem adtam fel, szóval egy hétig még próbáltam, de egyszerűen hányingerem van tőle, öklendezek. Szóval megint abbahagytam, igaz most másfél hónapja, de nem is kívánom (először arra gondoltam, hogy terhes vagyok, de az ki van zárva :D)... Szóval lehet, hogy tényleg a szervezeted megunta. Szerintem örülj neki (baromi nehéz leszokni róla) és többet ne is akarj rágyújtani :)
2013. okt. 25. 18:43
 4/5 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam először!! :D
2013. okt. 27. 12:27
 5/5 anonim válasza:
Érdekes, arról senki sem írt eddig, hogy fokozatosan romlik a hazai kínálat minősége! Jó 10 évvel ezelőtt vettem ezt észre, amikor is megkezdték a "megújúlt íz" kampányokat. A 90-es években még igazi dohány illata volt a ciginek, de a mostaniaknak inkább semmilyen.... és lehet pont emiatt fogok leszokni :)
2013. nov. 10. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!