Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Terhesség alatt dohányzás?

Terhesség alatt dohányzás?

Figyelt kérdés

A sógornőm gyermeket vár 11 hetes jelenleg.

Mindigis cigizett és most sem hagyja abba, mindig rászólok, hogy nem kéne már abbahagyni de mindig azt mondja, hogy utolsó doboz..

Én nem értem, én ha terhes lennék automatikusan tudnám, hogy nem cigizek és a gyermekemet helyezem előtérbe nem pedig az én élvezetemet.

Szerintetek hogy hozzam tudtára finoman hogy állítsa le magát?

Napi 5-10 szálat szív.

Illetve van tapasztalatotok abban hogyha végig cigizik terhesség alatt akkor mennyire káros? Van olyan gyerek ismerősi körötökben aki beteg emiatt?

Köszönöm előre is!

2014. febr. 11. 15:06
 1/8 anonim ***** válasza:
én olyat ismerek, akinek nem fejlődött ki rendesen a keze. normális és egészséges, csak a keze fejlődött furán.
2014. febr. 11. 15:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az internet tele van ilyen képekkel. Nem akarok most erre rákeresni neked, mert én véletlen futottam bele a múltkor... na de szóval... borzasztó! Illetve borzasztó az is, hogy ilyen felelőtlenül viselkedő ember szül gyereket. Az a szegény baba ki van téve az ő hülyeségének, ártatlanul.
2014. febr. 11. 15:18
 3/8 anonim ***** válasza:
74%

A terhesség alatti dohányzás kockázata az alacsonyabb testsúly, valamint a koraszülés.

Fejlődési rendellenességről én még ezzel kapcsolatban nem hallottam.

Azonban annak ellenére, hogy én letettem a cigit mindkét gyerekemnél a terhesség és a szoptatás idejére azt vallom, hogy sokkal jobban árt a megvonási tünet a babának, mint 1-2 szál cigi.

Sógornőd is biztos tisztában van a kockázatokkal, viszont attól még hogy terhes lett függő. Nyilván meg kellene tudnia állni, és nem kellene cigiznie, de lehet hogy elgondolni könnyebb volt mint megvalósítani. Az, hogy 5 szál körülire csökkentette a gondolom 1 dobozt, már nagy előrelépés. Ha ezt sikerülne 1 szálra csökkentenie, vagy max kettőre, semmi baj nem lenne.

2014. febr. 11. 15:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Azt még kihagytam, hogy alig eszik valamit, mert nincs étvágya. Vagy ha eszik is akkor egy zsemlét vagy fél tál ételt. Gondolom ez még jobban hátrány, hiszen nemhogy kevesebbet de többet kellene ennie.
2014. febr. 11. 15:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Harmas, hogyan art a megvonasi tunet a babanak?
2014. febr. 11. 16:27
 6/8 anonim ***** válasza:
72%

5-ös

A nagyfokú stressz árt a babának, amit az anya folyamatos idegessége okoz. A cigi ugyan nem drog, de rettenetes lelki állapottal jár az abbahagyása.

2014. febr. 11. 16:34
 7/8 anonim ***** válasza:
18%
Viszont a lerakas utan az idegesseg szerintem abbamarad egy ido utan, mig a folyamatos cigarettazas nem. Es a baba szervezetenek nem tesz jot a fust, nem szuri ki a placenta, ahogy mondjak sokan.
2014. febr. 11. 16:36
 8/8 anonim ***** válasza:
10%

olyan debil gyereke fog születni, hogy egy életre bánni fogja, hogy szívta ezt a szart

mutasd meg neki ezt a kérdést és a válaszokat

2014. febr. 11. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!