Hogyan károsítja a magzatot a terhesség alatti dohányzás?
Barátnőm nem hajlandó letenni a cigit, pedig 4 hónapos terhes.
Azt állítja hogy maximum súlyproblémát okoz a babánál.
Nem nyálverés vagy fikázás kell, hanem kész tények, észérvek, amellyel meggyőzhetem arról, hogy nincs igaza!!!
A nikotin összehúzza az ereket, igy a méhlepény év vele együtt a magzat sokkal kevesebb vért kap, mint amire szüksége lenne. Mivel a magzat az ÖSSZES tápanyagot az anya véréböl kapja, ezért igy a gyerek gyakorlatilag éhezik.
Ezen kivül a nikotin a magzat ereit is összehúzza, igy adott esetben fejlödési rendellenességeket is okzhat, mert az a szerv, amelyik éppen kifejlödne, az sokkal több vér (és tápanyagot) igényelne, mint a többi része, ha ezt nem kapa meg, akkor adott esetben hibásan fejlödik ki.
A harmadik, hogy a baba igy már méhen belül hozzászokik a nikotinhoz, függö lesz és születese után még elvonási tünetei is lehetnek.
Egyik barátom anyukája 2x szült. Az első terhességnél nem dohányzott, a másodiknál igen. Annyi különbség van köztük, hogy a másodiknak sokkal gyengébb az immunrendszere.
Én hálás vagyok anyukámnak, hogy nem dohányzik. Rossz lehet azoknak a gyerekeknek akik kis koruktól fogva a cigi füstöt szívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!