Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért gondolja sok dohányos,...

Miért gondolja sok dohányos, hogy őket több jog illeti meg, mint a nem dohányzókat?

Figyelt kérdés

Megállókban, parkban, kórházak, rendelők előtt, mindenhol belepöfékelnek az arcomba. Elegem van! Én sem borítom senki nyakába az aznapi 3. kávémat és arra sem emlékszem, hogy bárki belegyömöszölt volna egy hamburgert a számba csak mert ő azt szereti. Egészségére mindenkinek, éljen, ahogy akar, de ne kényszerítse rám senki a saját - számomra és sokak számára visszataszító - szokását!

Szombaton esett az eső. Egy hipermarketből jöttünk kifelé a nagy kosárral, asztmás gyerekkel. A bejáratnál, a két ajtó közötti szélfogóban álltak a bagósok és füstöltek teljes nyugalommal - persze nem akartak megázni. Az egyik pont felénk fordult és gyakorlatilag a képünkbe fújta a füstöt. Amikor szóltam (akkor még udvariasan), hogy itt bent nem szabad cigizni, még neki áll feljebb, elkezdett üvöltözni velem, hogy mivel törődjek, hová menjek.

Nagyon mérges lettem, visszamentem, szóltam az őröknek és kiterelték őket. Erre ez a nagyhangú majdnem a kocsinkig követett minket és válogatott szitkokat szórt a fejünkre (de legalább jól megázott, amíg utánunk koslatott :=) ) A pofátlanságnak is van határa, de úgy látszik, néhány embernek erről fogalma sincs...

2009. nov. 30. 07:58
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Kedves 10:25! Látod-látod, az is kultúra kérdése, hogy ki hogyan fogalmaz. Szerinted idióta vagyok, mert szóvá teszem, ha valaki faragatlan módon a képembe fújja a füstöt, ráadásul olyan helyen, ahol tiltott a dohányzás!

Szerintem pedig érzéketlen vagy, ha ezt a viselkedést rendjén valónak és védendőnek találod - valószínűleg magad is az ilyen dohányosok közé tartozol. Mindennek ráadásul igencsak modortalanul adsz hangot. Én nem sértegettelek, te viszont a névtelenség mögé bújva csak azért sértegetsz, mert nem értesz velem egyet! Lehet más véleményt képviselni, ha értelmesen meg tudod indokolni, ahogyan én/mi tettem/tettük. Az üres sértegetés egészen más kategória.

Részemről lezártnak tekintem a vitát.

2009. dec. 2. 11:04
 22/28 anonim ***** válasza:
57%

1. nem sértegettelek, a véleményünket kérdezted - megmondtam

2. nem védtem azokat, akikre panaszkodtál, csak elmondtam, hogy véleményem szerint ez értelmetlenség.

3. nem vagyok bunkó dohányos, nem dohányzó barátaim, barátnőim mellett még csak rá sem gyújtok az utcán.

hogyha mégis, nagyon vigyázok rá, hogy nehogy rájuk menjen a füst.

4. tényleg örülök, hogy ennyi időd van, hogy itt oszd az észt, amikor valamilyen szinten igazad van, csak túlspirázod az egészet.

szánalmas -.-'

2009. dec. 2. 13:18
 23/28 BeerHunter ***** válasza:

Valóban. Ha máskor általánosít az ember, más tulajdonságra, akkor ugyebár rasszista.

Ettől függetlenül nem illik a másikra fújni a füstöt vagy étkezés közben rágyújtani.

2009. dec. 6. 07:05
 24/28 anonim ***** válasza:
52%
Hát ha már a véleményünket kérdezed egy kisebbségi komplexusban és heveny szexhiányban szenvedő alacsony intelligencia hányadossal rendelkező mentálisan instabil PIC5A vagy. Csak hogy kulturáltan fogalmazzak, ha már elvárod egy nyilvánvalóan kötekedő, provokatív kérdésnél.
2009. dec. 6. 17:31
 25/28 anonim ***** válasza:

Szerintem is igazad volt,habár valóban túlzás volt egy kicsit. Én is dohányzom (sajnos),de nem vagyok bunkó. Vannak bunkó dohányosok,vannak bunkó nemdohányosok is. Én is utálom ha az arcomba fújják a füstöt,de tudom hogy nem direkt csinálják,ez valóban a szél rovására írható fel!

Amin igazán el kéne gondolkozni,az nem ez a piti kis arcomba fújták a füstöt dolog,hanem amikor a kisbabákra,gyerekekre fújják.

Egyszer ültem egy padon,vártam valakire,mellettem egy nő volt kisbabával az ölében. Nagyon rá akartam gyújtani,de nem tettem meg,a babára tekintettel léve. 2perc sem telt el,már láttam hogy az anyuka rágyújt, egyik kezében a gyerek,másikban a cigi. És 100% magyar volt. Na az felháborított engem is.

2009. dec. 8. 16:06
 26/28 A kérdező kommentje:

12/02 13:18: rendben, bár megmosolyogtat a megfogalmazásod. Mi lett volna, ha azt írod, mondjuk, hogy "felesleges", "túlkapás", "értelmetlen", stb.? Sértő szavak nélkül ("szánalmas") nem tudsz véleményt alkotni?

12/06 17:31 pedig szinte beleizzadhatott, mire ezt az értelmetlen bármitcsakgyalázzam zagyvaságot kipréselte magából. :=) Vigyázz a vérnyomásodra!

A többieknek - azoknak is, akik nem értettek velem egyet, hiszen nem ez volt a lényeg! - viszont köszönöm a véleményeket és különösen azt, hogy névtelenül is emberek tudtak maradni!

Nincs kifogásoma dohányosokkal szemben, ha nem tiltott helyen a képembe és a gyerekem képébe fújják a füstöt és még nekik áll feljebb, ha ezért - udvariasan! - szólok! Ezek ellen viszont továbbra is fel fogok lépni, mert zavarnak és remélem, mások is megteszik, mert az ilyen emberek a kulturált dohányosokra is szégyent hoznak.

2009. dec. 9. 12:13
 27/28 anonim ***** válasza:
Engem nem izzaszt meg egy hétköznapi mondat megfogalmazása, nem értem miért mindenki magából indul ki??:D
2009. dec. 10. 13:34
 28/28 anonim válasza:

Én az a dohányos vagyok, aki tisztelettel van másokra.

És én magam szoktam rászólni a fent említett dohányosokra, mert engem az zavar, ha ilyen történeteket látok. A dohányzás kutúra, nem divat!

Két táborra szakad a világ már ebben is?

Vannak dohányosok és vannak dohányosokat gyűlölők?

Még ha buszmegállóba dohányzok és esik az eső, ha nincs senki a megálló fedett részén akkor állok oda, egyéb esetben NEM, akkor elázok, így jártam.

Nemrég pont így jártam, ahogy te, és én is szépen beszóltam a tilosba dohányzóknak, csak hozzá tettem ha kifáradnak oda, ahol én is dohányozni fogok, nincs gond, de idebent tilos, legyenek kedvesek csatlakozni, amúgy is uncsi 1edül pöfékelni. Először gorombán néztek, de elmondtam világosan az érveimet: szabad akarat.

Van aki kijön az üzletből és NEM AKAR dohányszagú lenni, vagy füstöt nyelni töményen, ha én AIDS-es lennék és mindenkit, aki velem szembe jön tűvel fenyegetnék hogy tetszene?

Ezzel nem kis vitát indítottam el- de a szabad levegőn, célt értem.

Én a dohányos a dohányosok ellen...vicces.

2009. dec. 13. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!