Miért gondolja sok dohányos, hogy őket több jog illeti meg, mint a nem dohányzókat?
Megállókban, parkban, kórházak, rendelők előtt, mindenhol belepöfékelnek az arcomba. Elegem van! Én sem borítom senki nyakába az aznapi 3. kávémat és arra sem emlékszem, hogy bárki belegyömöszölt volna egy hamburgert a számba csak mert ő azt szereti. Egészségére mindenkinek, éljen, ahogy akar, de ne kényszerítse rám senki a saját - számomra és sokak számára visszataszító - szokását!
Szombaton esett az eső. Egy hipermarketből jöttünk kifelé a nagy kosárral, asztmás gyerekkel. A bejáratnál, a két ajtó közötti szélfogóban álltak a bagósok és füstöltek teljes nyugalommal - persze nem akartak megázni. Az egyik pont felénk fordult és gyakorlatilag a képünkbe fújta a füstöt. Amikor szóltam (akkor még udvariasan), hogy itt bent nem szabad cigizni, még neki áll feljebb, elkezdett üvöltözni velem, hogy mivel törődjek, hová menjek.
Nagyon mérges lettem, visszamentem, szóltam az őröknek és kiterelték őket. Erre ez a nagyhangú majdnem a kocsinkig követett minket és válogatott szitkokat szórt a fejünkre (de legalább jól megázott, amíg utánunk koslatott :=) ) A pofátlanságnak is van határa, de úgy látszik, néhány embernek erről fogalma sincs...
Igen ez inkább bunkóság kérdése. A szemetelésnél meg a csikk a legkisebb gond. Nálunk sajnos vannak olyan részek ahol egész szemetest dobnak ki az út szélére.
Én sajnos még dohányzom, de mindig csak ott ahol lehet, van egy két nem dohányzó barátom és mindig figyelem honnan fúj a szél, melyik oldalára álljak.
Van sok bunkó dohányos és nem dohányos is, és van sok kultúrált dohányos és nem dohányos. Az éremnek mindig két oldala van.
ezt akárkire rámondhatnád. pl. miért gondolja sok rokker h őket több jog illeti meg, azaz bömböltetheti a zenét délután 4kor, de a szomszéd kisgyermek éppen a délutáni szunyáját végezné. akármelyik kategóriában vannak ilyen bunkó emberek. ahol nemszabad dohányozni, ott ne dohányozzanak, az teljesen természetes, de a bunkóbbja nem vágja. és ez ígyvan mással is, pl a kocsis emberekkel, a bunkóbbja elfoglalja a mozgássérült parkolót, de ez egyáltalán nem igaz a legtöbb autósra.
a dohányfüstöt amúgy egészen véletlenül is vki arcába lehet fújni. énis dohányzom, de mikor még fősulis voltam, mindig arrébb mentem és a buszmegálló hátuljába dohányoztam. mivel nemtudok egyhelyben maradni, fel-le sétálgattam mindig, ott hátul. de néha amikor éppen fordultam, pont ottermett egy arrasétáló emberke és véletlenül elfújtam a füstöt. teljesen véletlen volt, nemállt szándékomban, sőt direkt arrébb is mentem h a buszmegállókban állókat ne tegyem ki a füstnek. úgyhogy ezsem egészen helyénvaló h sokan direkt más arcába fújják. azmeg h éppen mész vhova és gyaloglás közben dohányzol, na ezmaitt meg végképp ne akadjon ki senki, ugyanis külön dohányzó sávot még nem jelöltek ki...
Örülök, hogy sokan megértettétek, min akadtam ki, még jobban örültem, amikor dohányosok írták, hogy ők figyelnek másokra. Sajnos mindenhol vannak bunkók és kulturáltak. Semmi bajom azokkal a dohányosokkal, akik tekintettel vannak másokra, még akkor sem, ha véletlenül éppen rám fújja a szél/huzat a füstöt. De ha már az áruházba is bejönnek, csak mert kint hüsi van vagy esik az eső és a tető alatt nem szimpi nekik, ráadásul még nekik áll feljebb, az kivágja a biztosítékot.
Valaki írta, hogy a kipufogógázok többet ártanak a gyereknek, mint a cigi: vidéken lakunk, itt hatalmas távolságok vannak, a busz ritkábban jön, mint a fehér holló. Autó nélkül sokkal nehezebb lenne. Inkább a nagyvárosokban (pl.Bp-en ) kellene meggondolni, érdemes-e órákig araszolni és pöfögni, mint metroval, busszal, villamossal közlekedni. Tudom, ott laktam 27 évig, nem is kellett az autó a mindennapokra. De nem ez volt a téma, hanem a tiltott helyen dohányzók.
Örülök, hogy sokan - "cigisek és nem cigisek" - egyformán gondolkozunk, kívánom, hogy egyre többen legyünk, akik figyelnek egymásra.
dohányozni lehet kulturáltan, meg kultúrátlanul.
ennyi.
és könyörgöm, fejezzétek már be a mások cseszegetését,!!
nem bírnám ki, ha egésznap azzal kéne foglalkoznom, h ki mikor mit csinál...
ha ennyi időd van, kedves kérdező, akkor neked nagyon jó, de ahogy elmondod, h te milyen okos vagy, inkább csak az jön le, hogy mekkora idióta, hogy nem értelmesen töltöd az időd, hanem idegenek dolgaival, amihez mellesleg semmi közöd...
*kultúrálatlanul
bocsi, elírtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!