Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Megfogadtam, hogy többé nem...

Megfogadtam, hogy többé nem gyújtok rá. Most mi lesz ha mégis?

Figyelt kérdés

2 hónapja nem gyújtottam rá. És jól vagyok. De azon gondolkoztam, hogy lehet veszek 1 kis dohányt nosztalgiaként...

De mindig az jár a fejemben, hogy "megfogadtad, hogy nem gyújtasz többé rá!!!"

De a másik része meg: "kinek fogadtad meg? Magadnak!!! Akkor meg?!"

Most mi lesz ha megtöröm a fogadalmam? Nem lesz vége a világnak nem?

2013. dec. 20. 19:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem lesz vége a világnak.

Maximum ha majd mégegyszer le szeretnél szokni, újabb fogadalmat teszel és ismét nekifutsz. Ezt nem szabad kudarcként megélni.

Le kell győzni azt az érzést, hogy a dohányzás jó, valamiféle plusszt ad neked, "igaz hogy káros, de megnyugtat", meg ilyeneket..

Ha ezt legyőzted, már nincs sóvárgás és semmi ami vissza tudna rántani...

A nikotinnak három hétig vannak (elvileg) nagyon enyhe elvonási tünetei az utolsó szál elszívása után.

2013. dec. 20. 19:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Én már 100-szor megfogadtam,hogy többet nem gyújtok rá.Egyszer sem lett világ vége mert megszegtem,megyek is és rágyújtok.

De te ha már kibírtad eddig NE GYÚJTS RÁ!!!

2013. dec. 20. 19:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Semmi gond, ezért nem kell fogadalmat tenni:D
2013. dec. 20. 19:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Ne gyújts rá. Se nosztalgia, se semmi. Valóban el kell űzni azt az érzést, hogy ó milyen jó volt cigizni. Nem azért, mert megfogadtad (bár az önbecsüléshez nem keveset tud adni az, hogy volt önuralmad teljesíteni egy ilyen fogadalmat), hanem mert ronda szokás, ami káros az egészségedre. Hiányzik a köhögés, hogy nem kapsz levegőt, meg a dohányszagú lehelet és bőr?
2013. dec. 20. 22:19
 5/7 anonim ***** válasza:
pofánköpöd magad, tudatosan teszel magadnak keresztbe :)
2013. dec. 20. 22:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Tudod mit, gyújts csak rá. Sőt, tedd meg! Tudod miért? mert ez egy teszt arra vonatkozóan, tényleg reszket-e még a beled cigiért vagy csak a beidegződés maradt meg. Én is ugyanígy voltam pár hete több hónap nemdohányzás után: részegen egy buliban rágyújtottam, mert nagyon rámtört a régi cigifless pia mellé. A várt hatás elmaradt. Azt hittem, majd olyan kielégülést érzek, amikor régen sok órán át nem tudtam rágyújtani és olyan érzés volt mikor végre leszívtam az első slukkot mintha az életet szívtam volna magamba. Nos, ezt a legcsekélyebb mértékben sem éreztem. Elszívtam automatikusan, örömérzet nélkül a cigit a régi mozdulatokkal és mikor végeztem, megállapítottam, hogy nekem erre soha többé az életben semmi de semmi szükségem nem lesz. Ha szerencsés vagy, így érzel majd te is. Ha nem és örömödet leled a cigiszívásban, akkor sincs semmi baj: az annyit jelent, hogy te még szeretnél dohányozni és még nem jött el az a pont, hogy tényleg be akarod fejezni. Akkor majd később teszed le.
2013. dec. 21. 16:02
 7/7 anonim válasza:

Nincs mégis!

Egyébként már mi is tudjuk a fogadásodat, úgyhogy nem csak magadnak fogadtad.

Te nyersz saját magaddal szemben?

2014. jún. 23. 02:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!