Ez mi? Mégis miért?
Sziasztok!
Engem feldühített picit az eset....nemzeti dohányboltból a szemem láttára küldték ki egy ismerősömet.Pici gyerekük van a kezében fogta a babát, így ment be és kiküldték mert a gyerek nincs 18! Egyedül volt, nem tudta hova rakni a picit, miután bevásárolt a férjének akart venni egy doboz cigit. Ha nem járok arra vissza kell mennie természetesen kocsival ami benzin....ez miiiiiii?? Szerintem ennyire szigorúan fogni ez már durva!
A másik...hugom 17 éves elmentek bulizni...nem volt már semmi nyitva csak a nemzeti beakartak menni vizet venni(barátnője kicsit sokat ivott) és kiküldték őt hogy nem múlt el 18!
Nem ugyan arról a boltról van szó! Tesóm még azt is mondta hogy a pult mögött álló hölgy igen flegma volt velük.
Vélemények?? Csak szerintem volt butaság a nemzeti? A fiatalok ugyan úgy megszerzik majd csak így feketén :S sajnos....
Hogy mi értelme volt, az inkább politika kategória.
Az meg, hogy nem engednek be: törvény, ennyi. Nem akarnak kockáztatni. Ha beengedik, és lebuknak, akkor ők fáznak rá, fizetik a büntit.
18 alatti egyáltalán nem lépheti át a küszöböt
ez a törvény
4
Tudom csak hát a remény hal meg utoljára!
Ez a törvény. Nem értünk vele egyet, sok törvénnyel nem ért egyet az ember, de ha 18év a korhatár, akkor 18 év. A 17 éves sem mehet be, és a 8hónapos sem. Mert még nincs 18 éves. Mit nem lehet ezen felfogni?
Aki meg gyerekkel a kezében megy cigit venni, és fel van háborodva, kérdezem én, kocsmába is babával tetszik menni? :)
A 17 éves meg még nincs 18. Az alkoholt sem adják ki (leglaábbis törvény szerint) annak, akinek akár csak egy napja van még a 18. szülinapjáig. Ezt miért kell újra és újra elmagyarázni?
Akkor sem mehet be a gyerek és kész. Ez a törvény.
Egyébként meg könnyebb lenn eltartani a családot, ha nem bagóra költené a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!