Hány cigaretta elszívása után alakul ki függőség?
Ilyen nincs de gondold végig, valaki elszív mittomén 49 szálat, nem függő aztán el szívja az 50.-et és függő lesz? :D
De ha azt nézed mindenki egy szállal kezdi...
Egyénfüggő. A függők egyik ismertetőjele, hogy tagadják hogy azok lennének és azt hajtogatják, hogy bármikor le tudják tenni. Mégis van egy kis réteg, akiire ez igaz, ők szinte nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak rászokni. 5 év alkalmi dohányzás után úgy érzem, hogy ehhez a réteghez tartozok. Nyáron volt hogy napi egy-másfél dobozt elfüstöltem, de sokszor ha nincs pénzem/kedvem leugrani a trafikba, akkor hetek is kimaradnak. Sosem érzem a függőség jeleit, nem remeg semmim, nem leszek ingerült és nem csak az jár a fejembe hogy végre kijussak füstölni. Ha nagyon átlagosítani kell, heti 1 doboz fogy el.
Egyébként napi 1-el indult a legtöbb nagy bagós, mostanra már doboz(ok) fogynak náluk per nap. Szóval igen, ha úgy reagál a tested rá, bőven elég napi egy szál hogy ne tudj megállni!
Én kb. 2 szállal kezdtem. Aztán elértem a napi 8-10 szálat és most kb. napi 1 ritkán 2 szál és hogy őszínte legyek ha nem szívom eggyáltalán egy kicsit hiányzik de szándékomba van lettenni.
Szerintem napi 1 szál is elég hogy rászokj ezért jóbb ha meg se próbállod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!