Régebben hol lehetett dohányozni, ahol manapság nem?
Budapest-Szob az végállomástól végállomásig te okos. Debrecen- Téglás nem végállomás. Tégláson csak keresztülmegy a vonat. Maga a vasútvonal hossza több mint 100kilométer. Bp Szob Végállomások.
2013. dec. 10. 19:18
sok munkahelyen sajnos még most is rá lehet gyújtani a csarnokban is... a fõnök leszarja amíg nem megy a meló rovására, szegény öcsémnek 8 ilyen bagóssal kell együtt dolgoznia és nem tehet ellene semmit...
2013. dec. 11. 09:57
23/40 A kérdező kommentje:
ne offuljunk már ennyire, azért nem a mávra vonatkozik csak a kérdés
Mivel a mávról beszélgetünk, ahol (is) lehetett dohányozni, ez minden, csak nem off...
2013. dec. 11. 15:40
25/40 A kérdező kommentje:
Gondolom moziban meg színházban is ment a füstölgés, most meg senkinek nem jutna eszébe ilyen helyeken rágyújtani
Moziban,szinházban soha nem ment a füstölés.Látszik mennyit jártál szinházban.
2013. dec. 11. 22:31
Valamikor, nagyon régen ment a színházakban és a mozikban is a füstölés. De ezt is csak a régi fekete-fehér felvételekből tudom. Én személy szerint nem emlékszem rá, nem éltem át ilyet, de tény hogy megtörtént (30 éves vagyok).
De arra pl. emlékszem, hogy általánosban a tanítónő viszonylag sűrűn gyújtott rá az osztályteremben.
2013. dec. 12. 11:01
Gyakorlatilag bárhol rá lehetett gyújtani, nem volt semmiféle szankcionálás. Az már a dohányos jóérzésén múlott, hogy pl gyerek közvetlen közelében is rágyújtott-e. De azért arra emlékszem, hogy iskolákban a folyosón a tanulók között nem dohányoztak, a tanári szobában ellenben igen :)
Amúgy arra én is nagyon emlékszem, hogy 2000 körül volt, hogy a Mammut I. bevásárlóközponton mi is átsétáltunk cigivel, mert akkor még minden padnál volt ilyen cigielnyomó kuka :) Hú, de furcsa erre visszagondolni :)
2013. dec. 12. 20:25
29/40 A kérdező kommentje:
Ja, durva, pedig nem is volt olyan régen. 18 éves vagyok, szóval honnan tudnám mi volt ilyen téren a szokás mondjuk 30 évvel ezelőtt, ezért is kérdezem. Egy 90-es évekbeli filmben láttam, hogy dohányoztak egy ilyen pláza-szerűségben és elég fura volt. Egyébként ez a nagyon túlszabályozottság sem túl jó.
Cinema Paradisot nézzétek meg. Ott is megy a cigizés a moziban :D
2013. dec. 15. 11:27
Kapcsolódó kérdések: