Régebben hol lehetett dohányozni, ahol manapság nem?
Figyelt kérdés
Kocsma, disco, vonat oké az még nem volt olyan régen, de pl. 10-20 évvel vagy még régebbi tapasztalatok.2013. dec. 9. 19:48
11/40 anonim válasza:
Akkor lehet hogy a nagy távolságú pályákon engedték, de a pest-vác vonalon má 2000ben is tilos volt.
13/40 Tomi90 válasza:
2012 óta tilos a vonaton. Előtte is max. 1 volt ic-n, de nem minden vonalon. Személyin/sebesen meg vagy harmada-negyede volt dohányzó. Azzal is mi a fene baj volt? Legalább egy 3 órás Debrecen-Pest utat nem kéne kibírni cigi nélkül. Aki nem akar úgyse megy dohányzó kocsiba. Vagy a külön dohányzó helység is a kocsmákban, discokban, megfelelő elszívókkal, szintén nem zavart senkit.
De hogy a kérdésre is válaszoljak: mindenhol lehetett, még a kórházban is. Most már a kórház udvarán se :( ott is kit zavarna pár kijelölt hely...
14/40 anonim válasza:
Igen,jól mondtam én is. A 100km alatti vonalakon már a kilencvenes évek végén megszünt a dohányzó vagonok. Nem is baj. Egy órát csak ki lehet bìrni cigi nelkul.
15/40 anonim válasza:
Ezért jó a BZ-mot és egy kevés utasos nap. Felszállsz az utolsó kocsiba, ha egyedül vagy kimész a végébe és rágyujthatsz. Minden ablakot aztán kinyitsz a huzat meg 5 perc alatt kivisz minden megmaradt füstöt.
16/40 anonim válasza:
Az igaz hogy fél nap alatt tesz meg öt kilométert, de cigizni lehet.
17/40 anonim válasza:
kb. 17 éve (14 évesen) gyújtottam rá először. Amolyan kocadohányos voltam. Emlékszem rá, hogy még a budapesti Sugár üzletházban is úgy mentünk végig, hogy dohányoztunk.
18/40 anonim válasza:
Fél nap alatt? :) Vicces... Felétek lehet a pálya le van korlátozva, de itt 80 km/h tartja.
19/40 anonim válasza:
Pest-Szob vonal kb 70km. A leglassabb járattal is max másfél óra. Annyit meg ki kell bírni cigi nélkül.
20/40 Tomi90 válasza:
Lemansky: A Debrecen-Téglás vonalon (kb. 25 km) rendszeresen jártam/járok, és 2012 előtt kb. fele a kocsiknak dohányzó volt... mondjuk ennyit tényleg ki lehet bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!