Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit gondoltok erről a kijelent...

Mit gondoltok erről a kijelentésről?

Figyelt kérdés
Szerintem, amelyik családban napi 2 csomag cigit van pénz megvenni, ott ne sírjanak, hogy mennyire szegények, ha ilyesmire van havi 50-60.000

2013. dec. 4. 09:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem értem miért hiszi mindenki azt, hogy ezek az emberek a dohányboltba vásárolják az 1000 forintos cigiket. Általában megveszik a dohányt egy ezresért amiből kijön több mint két doboz, vagy vesznek kapadohányt, ukrán cigit. Már közel sincs az 50-60 ezerhez.

Te nem tudod milyen érzés egy erős dohányosnak leszokni.

2013. dec. 4. 14:07
 12/16 anonim ***** válasza:
Azt még hozzátenném, hogy ettől függetlenül szerintem sincs ez így rendjén.
2013. dec. 4. 14:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Abban van igazság, hogy aki a gyerekének nem tudja biztosítani a szükséges dolgokat, de mellette költ cigarettára, italra stb.-re , az önzőségre és felelőtlenségre mutat.

Ugyanez érvényes akkor is, ha valaki egyedül él és utánaszámolva a költségeinek rájön, hogy a cigarettára költött összeget feltudná használni arra is, hogy javítson a helyzetén.

Viszont nem célszerű mindig olyasmit vágni valakinek a fejéhez, amivel ő is tisztában van és még ha változtatna is rajta, akkor sem jutna sokkal előrébb.

Vannak olyanok például, akiknek nem ez a kiadás jelenti azt a határvonalat, amelyen változtatva egy jelentős fordulat következne be az életükben, mert egy gyári munkás például hiába spórolja meg azt a havi X forintot, ha közben úgyis tudja, hogy ettől még nem lesz jobb állása, nem lesz jobb fizetése és maximum annyit ér el a spórlással, hogy ünnepekkor némivel több pénzt költhet az ajándékokra.

És ha már így nézzük a dolgokat, akkor mindenkinél lehetne találni olyan költségeket, amelyek nem létfontosságúak és mégis költ rájuk szinte minden ember, persze az már más kérdés, hogy van aki megengedheti magának és van, aki nem. Alapvetően minden innen kezdődik, hogy akinek nincsenek megélhetési problémái, azzal senki nem foglalkozik, hogy mire költ, pedig van elég felesleges költség a tehetősebb személyeknél is, csak őket senki nem hibáztatja, mert ugye “ megengedhetik maguknak “.

2013. dec. 4. 16:37
 14/16 anonim ***** válasza:
Ez így van. Én már évek óta letettem a cigit, és nem mondhatnám hogy ezáltal sokkal jobb lett az anyagi helyzetem. Mondjuk azért a filléres dolgokra mint pl a csoki, jut pénz. Amikor már a kétszáz forintos csokira sincs pénz, akkor már baj van.
2013. dec. 5. 08:01
 15/16 anonim ***** válasza:
Mi az hogy nem tud leszokni? Nem tudja letenni, mert erős a függőség.. akkor hogyhogy van akinek mégis sikerül? Ők szuperhősök? Van aki 50év után azt mondja hogy ennyi elég volt, és ha van hozzá elhatározása, akkor nem gyújt rá többé. Az nem tud leszokni róla, aki nem akar.
2013. dec. 5. 14:10
 16/16 anonim ***** válasza:
50%

Persze, más szemében a gerendát...

Nagyon utálom, ha más az én és a családom pénztárcájában turkál. Egy ismerősöm folyton a fejemhez vágja, hogy cigizni tudok, de moziba elmenni vele pl. nem tudok. Vagy egy másik ismerősömet is leszól, hogy bezzeg Coca Cola-t tud venni. Semmi köze hozzá... Egy az, hogy olcsó 'ukrán' cigit szívok, másik, hogy amire szükség van, arra van pénz (ruha, étel, TV, net...) Az ilyen 'extra' dolgokra, mint a mozi nem tartok igényt...

2013. dec. 7. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!