Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Nikotin tapasz használatakor...

Nikotin tapasz használatakor nem lesztek extrém módon idegesek és agresszívak?

Figyelt kérdés

A tapasszal már egyszer sikerült hosszú időre abbahagyni a dohányzást, de sajnos visszaszoktam.

Most újra próbálkoztam MÁR KÉTSZER, és komolyan mondom már elmebaj szinten van az idegességem, amikor rajtam van.. Fizikailag és mentálisan is kész vagyok. Minden ingerel, lüktet a testem, majd elájulok, mint egy pánikbeteg.

Kezdem összefüggésbe hozni a tapasszal.

Ha jól emlékszem, az évekkel ezelőtti tapaszozáskor is így volt.

Meg tud valaki erősíteni?

Mert akkor a tapasz nem a legmegfelelőbb leszoktató eszköz mégsem...

2013. nov. 28. 08:57
 1/5 dorethea ***** válasza:

Anyukámék próbáltak vele leszokni, de semmire sem mentek. Aztán végül egyik nap úgy döntöttek, hogy mindketten leszoknak egyszerre, ennek már több mint egy éve és most már minden rendben.

visszatérve a tapasz problémára. szerintem helyette szerezz lobéliát. Nyugtató hatása van és segít csökkenteni a nikotin utáni vágyat. állítólag. ha jó emlékszem kapszula formájában árulják, talán ilyen gyógynövényboltban vagy bio boltban lehet kapni. vagy talán ott tudnak valami mást ajánlani. barátnőm mesélt valami löttyről amitől iszonyú rossz ízűnek érzed a cigit, de nem tudom már mi a neve

2013. nov. 28. 18:45
 2/5 dorethea ***** válasza:

[link]

megtaláltam :) kapszulák. sajnos nem tudom Magyarországon lehet-e valahol kapni

2013. nov. 28. 18:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ne tapasszal próbálkozz, hanem nikotinos rágóval. Nekem rengeteget segített, és azt nem lehet úgy "túladagolni" mint a tapaszt. Szerintem az a bajod, hogy a tapasztól folyamatosan nikotinmérgezés alatt tartod magad. A rágót úgy kell használni, hogy minden alkalommal, amikor megkísért a rágyújthatnék, el kell rágni egyet. Hasonló érzést adott eleinte mint a cigi, amikor rágyújtasz és megkönnyebbülsz. Aztán elvileg fokozatosan kell csökkenteni a rágók számát, és 3 hónap után végleg el kell hagyni. Nálam valahogy ez magától megy, észrevehetően kevesebbre van igényem napról napra. Megkérdezhetem, mennyi időre szoktál le múltkor és milyen körülmény okozta, hogy hosszú idő után rágyújtottál? Csak mert tudod, okos ember a más hibájából... :))
2013. nov. 28. 21:10
 4/5 A kérdező kommentje:

2,5 évig nem cigiztem, aztán jött egy olyan szituáció, amiben régen mindig dohányoztam. Muszáj volt rágyújtanom, mert összekapcsolódott a két dolog (randi-cigi). Érzelmileg is fel voltam nagyon kavarva.

Innentől 8 hónapon át szívtam, aztán 2 hónap nem (tapasz), aztán 1 hónap megint cigi, aztán tapasz, de komolyan mondom, inkább dohányzom, az sokkal kevesebbet árt, mint a szervezetem totális lerombolása és összezavarása.

2013. nov. 28. 21:33
 5/5 Tomi90 ***** válasza:
100%
Ebből látszik, hogy nem ér semmit a tapasz... nikotin elvonási tüneteid voltak. Próbáld ki inkább a rágót, cukorkát vagy az elektromos cigit.
2013. nov. 29. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!