Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Minden kezdő dohányos így volt?

Minden kezdő dohányos így volt?

Figyelt kérdés
Két éve dohányzom , de nem látom értelmét annak, hogy lemondjak a cigiről. Hallom mindenkitől, hogy ilyen meg olyan károkat okoz, de szerintem ez szerencse kérdése. Van akit egyszerűen nem érnek el a káros hatások és ez tény. Nem véletlenül vannak kemény dohányosok, akik elélnek hosszú korig.
2013. okt. 29. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
39%

Nyilván vannak olyan szerencsések, akiknek nem lesz súlyos gondja a cigitől (vagy csak nem tudja, hogy attól van...).

De és? Ha mondjuk részegen fel-alá szaladgálok egy forgalmas úton, akkor se biztos, hogy elütnek. Akkor csináljam nyugodtan, hisz ha szerencsés vagyok, úgy se lesz bajom?

Idióta logikád van:)

Na meg majd ha véletlen te pont nem a szerencsések közé tartozol, és ott fogsz feküdni a pulmonológián 50 évesen a tüdőrákoddal, akkor szólj majd, és megkérdezem, hogy még most is úgy gondolod, hogy megérte?

2013. okt. 29. 17:11
 2/7 A kérdező kommentje:

nem azt mondom, hogy ez jó logika

épp azért tettem fel a kérdést, mert én sem vagyok megelégedve azzal, amit erről gondolok

de mégse tud kimenni a fejemből, hogy régebb a társadalom több mint fele dohányzott. és ? szívosabbak voltak , mint manapság

2013. okt. 29. 17:13
 3/7 anonim ***** válasza:

És mindenki vakon bízik abban, hogy ő pont ebbe a kategóriába tartozik.

Nagyon jól tudod, hogy ez csak kifogás, de így könnyebb elszámolni a lelkiismereteddel. Ennyi...

2013. okt. 29. 17:13
 4/7 A kérdező kommentje:

nem, nem azt mondom, hogy ebbe a kategóriába fogok tartozni

és nem keresek kifogásokat. ha azt tenném, akkor nem tettem fel volna a kérdést és lesz*rnám a válaszokat.

de nem teszem ezt.

2013. okt. 29. 17:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Régebben nem nagyon foglalkoztak azzal hogy mi árt és mi nem, amióta fejlettebb az orvostudomány több dolgonak tudnak utánanézni többek közt ennek is.
2013. okt. 29. 17:41
 6/7 anonim ***** válasza:

így van, régebben nem volt fontos az egészségügy

a háborús időkben és közvetlen utána hidd el, senkit sem érdekelt, hogy baja lesz e a dohányzástól vagy az alkoholtól

mondjuk ha meghalt valaki rákba, nem is tudta meg az ország másik fele a TVből

2013. okt. 29. 18:37
 7/7 Tomi90 ***** válasza:
2 év az semmi. Így voltam ezzel én is. Már 6 éve cigizek és kezdem észrevenni a negatív oldalát. Tüdőkapacitásom jelentősen csökkent. Vérnyomásom magas lett. De leszokni nem tudok sehogy se :( A rákos betegségek kialakulásában szerepet játszik a genetika, ha a családban nem volt gyakori a rák, akkor valószínű, hogy te sem vagy hajlamos rá.
2013. okt. 31. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!