Exdohányosok! Pár jótanácsot kaphatok tőletek?
Kerülni a többi cigist.
Kell egy ember,vagy több ha nincs olyan,aki napi 24 órában veled van,szóljanak rád,ha látják,hogy rá akarsz gyújtani.Nekem a barátnőm volt ez a személy,megbeszéltük,hogy akárhogy hisztizek,nem enged rágyújtani.volt,hogy már mgevettem stikába a cigit,ő elszedte tőlem és darabokra törte,majd közölte,hogy legyek férfi,ne hisztizzek.
Programokat csináltunk minden napra meló után,ne üljek otthon,mert akkor csak kattogott volna a cigin az agyam.
Első 2 hét rossz,aztán javul.
2 éve nem cigizek,most már rendesen zavar ha más cigizik mellettem.
1. A könyvet nem olvastam, saját módszert dolgoztam ki a fokozatosság elvét követve, így sikerült az elvonási tüneteket elkerülnöm.
2. Először vásároltam ugyanabból a fajta cigiből gyengébbet is. Amikor a kávé-kaja után akartam rágyújtani, akkor a megszokottból, az automatikus mozdulatra készítettem a gyengébbet.
3. Így haladva tovább egészen a leggyengébbig, szépen, lassan csökkentettem a szervezetbe bevitt nikotin mennyiséget. Közben a gyakoriságot úgy, hogy ránéztem az órára, és azt mondtam magamnak: még 5 percet bírjál ki, még 10 percet bírjál ki. A végén észreveszed, hogy el is felejtettél rágyújtani.
Ha azok után rámjött, hogy jó lenne rágyújtani, emlékeztettem magamat: én voltam, aki úgy döntöttem, hogy abbahagyom. Ezt a döntésemet bármikor megváltoztathatnám, ha akarnám, de nem akarom! Nem gyújtok rá többet!
3-as vagyok!
Egyébként több mint 40 évig szívtam, napi másfél dobozzal. 2012. ápr. 8.-án (=húsvét másnapján) gyújtottam rá utoljára, ez kb. másfél éve. Azóta tök jó!!!!
1. Akarni kell.
2. Bírni kell.
Ezt lehet tovább fokozni, de lényegében erre alapszik minden.
Akik nem csinálják végig, azok vagy nem bírják, vagy nem akarják- mindkettő egyformán fontos, mert hiába bírod, ha nem akarod igazán és hiába akarod igazán, ha nem bírod.
Sajnos elég korán,14 évesen szoktam rá a cigarettára.
2012.december 31.-én elhatároztam,hogy nem gyújtok rá másnap. És így lett. Az első hét idegölő volt,de főleg az első nap. Kapartam a falat,ropival imitáltam a cigizést,mint a kiskölykök. Borzalmas volt,de megérte,mert egy hónap után el is felejtettem,hogy én valaha dohányoztam.
Azóta egyetlenegyszer SE gyújtottam rá!
20/L
Ha "akarattal" meg "kibírással" próbálsz leszokni, akkor soha nem szabadulsz meg a cigitől. Lehet, hogy iszonyatos kínok árán sikerül kibekkelned a legrosszabb időszakot, de aztán majd azok közé az exdohányosok közé fogsz tartozni, akik még 20 év múlva is sopánkodnak, milyen jó lenne rágyújtani és hogy a bagós örökké bagós marad. Nos, ezt kell elfelejteni: abból kell kiindulni, hogy senkinek sincs az égvilágon semmi szüksége cigire.
Allen Carr-t alapgondolatait tényleg érdemes követni. Nem mondom, hogy minden egyes szavát inni kell, de ha megérted az üzenetét, akkor sokkal könnyebb lesz a cigi elhagyása. Ő ugyanis elmagyarázza, hogy a cigi lerakása nem veszteségélmény, hanem szabadulás egy pokoli állapotból és örülnöd kell, hogy nem kell többé ebben az ördögi körben szenvedned. Ugyanis a cigi semmiféle pluszt nem ad: abban a hamis illúzióba ringat, hogy megnyugtat, kitölti a napjaidat, de nem, mert ezt csak bebeszéljük magunknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!