Mi a véleményetek arról aki 14 évesen cigizik?

Arról, hogy valaki 14 évesen cigizik, annyi a véleményem, hogy ha akarja, akkor tegye....nem én vagyok az, az ő döntése.
De az, hogy azt akarja, hogy Te is szívd, az mér enyhén szólva szemétség. Nem kényszeríthet téged csak úgy valamire, amire rászoksz és egy életen keresztül magadon viseled a nyomait. (Ez alatt nem azt értem, hogy kipróbálod, hanem hogy 10 éven át szívni fogod és nem tudsz vele majd leállni)

Én is 14 vagyok, és cigizek, bár nem rendszeresen ...
Nem alkotok másokrol sem vélleményt, de a következményeket jobb ha tudjátok... Lassaban fogjátok birni pl futás vagy más tevékenységet, tüdőrák veszélye is fennál és még sok veszélyek... Én ugy döntöttem hogy leszokom, és egész jó uton haladok, mert eddig egy nap egy dobozzal szivtam, mostmár egy nap csak két szálat..
Gondoljátok át megéri e

Én ezek alapján még nem mondok konkrét véleményt mert mint ember nem tudom ki ő, csak azt hogy van egy 14 éves lány aki dohányzik. Most magát a dohányzást elítélem 18 éves kor alatt, de igazából a 15-16 éves korosztály az aki a legjobban dohányzik. Nem tudom hogy ez náluk menőzés, vagy csak rászoktatja őket valaki aki már régóta dohányzik és rájönnek hogy jó érzés, mert valóban az kellemes, bár elején köhög tőle az ember, szédül meg minden baja van de amint hozzászokik egyből kellemes lágy érzés lesz. Én is átéltem már ezt igaz 18 évesen. 23 éves koromig bagóztam rendszeresen 2 naponta ment el 1 doboz valamikor naponta is, bár inkább bulikban cigiztem nagyon sokat, ugye a társaság miatt is, meg az akkori munkahelyemen is volt okom rá hogy kimenjek velük beszélgetni meg akkor már rég dohányoztam, de tény hogy saját pénzemből vettem iskolás koromban is mert akkor dolgoztam diákmunkán is, tehát nem a szüleitől kapott pénzt füstöltem el. De 23 évesen valahogy elgondolkoztam a dolgon hogy miért is dohányzok, és igazából konkrét választ rá nem találtam, plusz végiggondoltam hogy tényleg mennyire ártalmas és ha még idejében leszokom akkor még nagy probléma nem lehet belőle mondjuk 60 éves koromban, plusz pénzem sem megy el rá mert már akkor is jóval 550-600 ft közt volt az ára ami nem kevés pénz, így úgy döntöttem hogy ideje abbahagyni. Egyrészt pénz mert már külön éltem nagyban újítottam fel az örökölt házat és akkor minden pénzt gondosan be kellett osztanom, mert oké hogy egy építőipari cégnél vagyok árú beszerző, fuvarozó és raktáros, néha meg segédmunkás meg értek is nagyjából hozzá nagyapám és apám nagyon sokat tanított tehát magam csinálok meg mindent de pénz az is, plusz ha áthívok pár embert segíteni akkor még ha szívességből jönnek akkor is illik meghívni őket 1-2 sörre vagy valami mással kínálni, így most a cigire szánt pénzemet erre költöm és őszintén szólva van látszata a dolognak hogy amit eddig elszívtam 5-6 év alatt abból már rég megcsinálhattam volna azt aminek most kb a felénél vagyok 25 évesen.
Ezen azért érdemesebb elgondolkozni hogy pénz is az ai miatt nem érdemes rászokni. Barátnőm csak party dohányos de őt sem vonzza a cigaretta igazából, együtt vagyunk, boldogok vagyunk. A legtöbb ismerősöm is akik régen dohányoztak sorban gondolkodnak el rajta hogy letegyék-e vagy ne. Meg egyik ismerősöm életében összesen 2 szálat ha elszívott ő jó dolgokra költötte a pénzét, nem volt sosem jó tanuló, de azt a pénzt amit megspórolt ezzel most éppen a saját vállalkozását készül beindítani vele ami nem egy kisdolog és elég sok pénze ráment és úgynézki be is jön neki a dolog mert komolyan csinálja.
Tehát itt sokan 14 évesen nincsenek tisztában azzal a 2 dologgal hogy káros a cigaretta plusz a pénzzel mint fogalom sincsenek tisztában, mert azthiszik csak úgy terem és azon is kicsit elgondolkozok néha hogy honnan szerez cigit, mert amióta trafikok vannak és van ez a törvény hogy 18 év alatti személy még egy fél literes üdítőért sem mehet be a boltba így kérdéses honnan szerzi, meg hogy a szülei, el-e kapták már emiatt mert előbb utóbb elfogják az is biztos. Meg hogy minek kényszerít erre másokat azt sem igazán tudom felfogni.
Én csak annyit mondok hogy magadra gondolj ne másra, ha kínálgat akkor én tőle elfogadhatod, vagy el is utasíthatod, csak gondold végig hogy ha egyetlen szálat is elfogsz szívni akkor hamarosan jön a következő, mert sokan így kezdték én is, 1 szálat elszívtam 1 hónap után jött a második, harmadik, aztán azt vettem észre hogy dohányzom. Lebeszélni, lebeszélheted, de úgysem fog rád hallgatni mert ilyenkor megszűnik körülöttük a világ főleg ebben a korban mert azthiszik ezzel már menők lettek és teljesen rózsaszínben látják a világot azthiszik csak úgy terem a pénz és majd 18-20 évesen amikor már dolgozni kéne és akkor is bármikor eljöhet az ideje hogy magára marad, mert az életben soha nem lehet számítani senkire, az csak egy dolog hogy időnként lehet, de az sem fog örökké tartani, majd idővel rájön hogy nem a mátrixban hanem a valóvilágban kell élnie és elfogja fogadni azt hogy a nehezen megkeresett pénzét talán nem dohányra kéne költenie.
Bocsi hogy hosszú lett ez, de valahogy ki kívánkozott belőlem.
Ha a véleményemet kérdezed, akkor egyszerű. Aki dohányzik, az egy idióta.
Nyilván senkit nem akarok téríteni, alapvetően nem érdekel, hogy ki dohányzik és ki nem. De mást rászoktatni g.c.ség.
Csak gondold végig. Mi a francnak dohányoznál? Úgy ahogy az előttem szóló mondta. Semmi válasz nincs erre.
Viszont romlik a szaglásod, az ízérzékelésed, a fizikai állapotod. Egyszerűen rosszabb minőségű lesz az életed és még a pénzed is kevesebb lesz. Mekkora baromság.
Dohányoztam 10 évig. A végén napi KÉT dobozzal. Én barom. Aztán megjött az eszem és leszoktam 24 évesen. (igen, 14 voltam mikor kezdtem :( )

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!