Sikerült itt valakinek leszoknia a dohányzásról?
Azért híznak el, mert nincs meg bennük a kellő elhatározás, és cigi helyett a kaja lesz a pótcselekvés, nem azért, mert evés helyett cigiztek. A függőség mindenképpen örömforrás, ha káros, akkor is, ezért fordul át sokszor a cigi elvonási tünet evés- nasifüggésbe, mert kényszeresen keresnek valami mást, ami örömforrás. Mindezt pedig nem tudatosan, tehát én inkább azt gondolom, pszichésen, tudatilag kell felkészülni a leszokásra, tervezni, mit fogsz tenni, ha elvonási tüneteid jelentkeznek, és ahhoz tartani magad. Lehet ez akár apróság is, amit a javadra fordíthatsz, pl. ha úgy érzed, véged, ha most nem gyújtasz rá, inkább nyomj le 10 fekvőtámaszt, csinálj 20 hasprést, stb. aztán menj a dolgodra.
Mondom mindezt úgy, hogy életem felét végigdohányoztam, és még nem szoktam le, mert még nem érett meg bennem az elhatározás. De ha megszületne a végleges gondolat, így csinálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!