Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Lebuktam, de visszavágyom....

Hedzshog222 kérdése:

Lebuktam, de visszavágyom. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb 12. éves lehettem amikor rászoktam a cigire. Nagyon jó volt , jól esett hogy iskola után, reggel el szívtam egy szálat,egyszerűen felébresztett, persze a haverok társaságában is jó volt, füstölni pár szálat . Egy évig szívtam is( sikeres titkolózással ) majd egyszer írt ah averom, hogy menjünk be kecskemétre. Mondom persze oké, el mentem anyuhoz a munkahelyére meg kérdezni hogy mehetek-e. Anyu nagyon idegesen mondta hogy nem.. Mondom mi baja lehet? Oké , hazamentem. Mikor ő is hazaért közölte, hogy mi az hogy én cigizek? (Persze neki volt igaza , fiatal vagyok nagyon ). Ez volt kb 1-2 éve ! Most vagyok 14 . éves. A barátaim füstölnek mindig iskola után és nagyon meg jött a vágyam iránta, de nem az a sok dohányzás, hanem a suli után max napi 1-2 szál! Nagyon jól esne! Beszéltem erről anyuval, konkrétan nem szóltam neki a dologról, csak meg kérdeztem hogy mit szolna ha cigiznék? Ő azt mondta hogy nem ad rá pénzt, azt csinálok amit akarok! Ez után nem sokat beszéltünk... Szerintetek???Bajom lenne napi 1-2 száltól?

2013. szept. 11. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, bajod lenne! Konkrétan bele fogsz halni! Mindenki így kezdi és sajnos nagyon sokan tüdőrákkal és társaival végzik. Persze úgysem fogsz hinni nekem, mint ahogy én sem hittem senkinek amikor rászoktam, tehát csinálj amit akarsz, de azért több mint 25 év aktív dohányzás után annyit mondhatok, vért fogsz izzadni mire abba tudod hagyni, ha egyáltalán lesz elég akaratod hozzá.
2013. szept. 11. 20:57
 2/5 Nemko77 válasza:
100%

Anyukád vérbeli szülő, gratulálok neki. "Csinálj amit akarsz", ez az igazi megfontolt nevelés.

Egyébként tényleg ne dohányozz! Főleg ilyen fiatalon ne, én is kibírtam, hogy 19 éves koromig ne szokjak rá, 22-re meg már le is tudtam tenni róla. Ha ilyen fiatalon elkezded az viszont totál haza fog vágni, leginkább mert úgy sem 1-2 szál lesz belőle.

2013. szept. 11. 21:14
 3/5 anonim válasza:
100%
Fejlődésben lévő szervezeted van ennyi idősen, sajnos hosszútávon bajod lenne tőle. keress rá a cigis tüdő kifejezésre. [link] Az a gond hogy minél fiatalabb korban gyújtasz rá annál jobban megnő a rászokás valószínűsége. 19évesen próbáltam ki nem szoktam rá. Pont az az ördögi a témában hogy jól esik, pár év múlva akár jólesik akár nem kényszerből kell szívnod. 18-20 éves korodig hanyagold a témát. Rajtad áll http://www.youtube.com/watch?v=opyxId-D9EM F/29
2013. szept. 11. 21:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet bajod belőle. Én most nem írok itt a betegségekről, mert az egy fiatalt úgysem érdekel még, hiszen ereje teljében van. :D

Tudod, mindenki csak 1 szál cigivel kezdi. Középsuliban mindenki csak 1-2-3-4 szál cigit szív el, mert ennyire van pénze. Azután egyre több pénze lesz, és egyre több cigit fog szívni. Így jön az, ha fiatal korodtól dohányzol, hogy életedben akár 30 milliót is el fogsz költeni csak cigire. Ráadásul büdös leszel.

Én is cigiztem régen, de egy idióta voltam. Nézem néha dohányos ismerőseim, és röhejes, ahogy jön ki az orrukon a füst. Röhejesek, hogy függnek ezen a büdös sz.ron.

A cigit nem azért szívja az ember, mert szereti, hanem mert nikotin van benne. A nikotin pedig egy drog. Sajnos egy legális drog. Emellett a nikotin egy erős méreg is. Tudod, hogy rovarölő szerként használják? Gondolj arra, milyen gusztustalan. Azt szívnád, amivel a rovarokat ölik meg?

Tehát ne dohányozz, azaz ne drogozz!

2013. szept. 12. 09:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Idővel igen. Egyébként az a lényeg, h ne szokj rá. Szóval ha mondjuk otthon vágyat érzel, h rágyújts, tudj ellenálni.
2013. szept. 12. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!