Lebuktatok? Elmondtátok?
Sziasztok!
16 éves vagyok és néha néha rá szoktam gyújtani. Tudom káros stb stb.... de nem ez a kérdésem most ;)
Ma délután (nem volt utolsó két óránk így fél12kor vége lett a sulinak) apa meglátott cigizni a barátnőimmel....pont az utolsó slukkot szívtam és utána dobtam a kukába. (sosem dobom el a csikket). Megkérdezte hogy: ,,Jól láttam ezt?" Próbáltam kimagyarázni valamennyire sikerült is. Azóta se hozta szóba meg semmi rá sem kérdezett. Szerintetek akkor most lebuktam és tisztába van vele vagy elhitte a magyarázatomat?
Ti hogy buktatok le? Hány évesen?
Köszi a válaszokat :)

Tudja!Ez biztos!Főleg ha nem dohányzik akkor a szagból azonnal.Te nem érzed de a kabátod, a ruhád, minden átveszi a szagot.Aki nem dohányzik, azonnal megérzi.HIába a parfüm meg a többi...
Ezen nincs mit szépítani, a lényeg hogy ha felhozza a témát akkor mondd meg neki az igazat.Különböző reakciói lehetnek, pl az ő pénzét ne költsd cigire,fiatal vagy és megtiltja..stb stb.Az hogy mit reagálsz rá, már rajtad múlik.
Egyébként én is dohányzom.Apu tudta is, régóta,de kb 21éves voltam amikor először rágyúltottam előtte.Aztán volt egy leszoktatós időszaka, akkor nem cigiztem előtte,de most nem olyan régóta megint.Volt hogy külföldön dolgoztam másfél hónapot, nagybátyjáméknál, és ő kikötötte hogy nem cizizhetek ott.Hát persze.., sutyiba vettem a cigit mindig a faluban, és bujkálva cigiztem (akkor már 23éves voltam), legszarabb érzés hogy nem tudsz normálisan cigizni egyet.

Szerintem apukád nem vette be ezt a dumát, de gondolom nem is akar veled feleslegesen ordibálni sem, mert gondolja úgy is kimagyarázod magad, gondolom arra hajt hogy konkrétan lebukj előtte.
Én nem buktam le teljesen, de majdnem.
Én 15 évesen kezdtem el cigizni de csak heti 2 szálat majd 17 évesen már majdnem napi szinten cigiztem. Nos én úgy buktam le hogy 17 évesen suliból hazafele gyújtottam rá, és mentem a buszvégállomásra, akkor még szabadott ott cigizni, de ugye akkor elfelejtettem hogy apám akkor nem pihenős hanem berakták helyettesíteni és pont amikor mentem volna haza és a buszom elé álltam akkor apám amikor a busz mögül előjött hogy kinyissa akkor látta hogy épp beleszívtam a cigibe. Mondta hogy szálljak fel aztán majd otthon beszélgetünk egy kicsit.
Amikor hazaért munkából már remegtem az idegességtől de elé mertem állni nem ordította le a fejem, csak megkérdezte hogy legalább jól esik meg minden, végül elmondtam neki hogy egyszer kipróbáltam és sikerült rászoknom, akkor apám nem örült neki de mondta hogy ha 18 éves koromig nem gyújtok rá, és nem is érzi meg rajtam és nem is tudja meg akkor 18. születésnapomon ad egy nagyon jó minőségű cigit amit együtt elszívhatunk de akkor még nem mondta el hogy ezzel tesztelni akar mert ez mellé azt is megígérte hogy elvisz engem egy tengerparti nyaralásra is. Viszont ez utólag derült ki hogy ezzel tesztelne mert azt nem mondta hogy ha elszívom vele a cigit akkor ugrik a nyaralás, én meg ugye szépen kivártam nem gyújtottam rá, amikor oda adta azt a cigit, már el is felejtettem a dolgot de egy slukkot szívtam el és el is nyomtam utána, akkor mondta hogy átmentem a vizsgán mert nem szívtam el hanem rögtön elnyomtam igaz hogy azt se akarta hogy beleszívjak csak törjem el vagy utasítsam el de ezt elfogadta mert látta hogy tényleg leszoktam és elundorodtam a cigitől. Magyarul nem hatalmas ordibálással hanem egyszerű pszichológiával leszoktatott a cigiről, persze a nyaralás nem jött össze, abba sajnos csalódott voltam, meg apám is mert ő is akart volna menni de most 22 éves koromban bepótoltuk, és nem dohányzom már egyáltalán.
22/L
Köszönöm a válaszokat igazából én ezzel úgy vagyok hogy ő is cigizik és mikor kicsi voltam emlékszem hogy mesélte hogy nagypapámtól loptak cigit és 12 évesen elszívták a téren meg hasonlók bandáztak stb. szóval ő is cigizik olyan 16-17 éves kora óta napi szinten.
Tesóim is cigiznek mind a ketten anya is bár ő kb havonta fél dobozzal.
Sosem kérném hogy ők vegyék meg vagy ők adjanak rá pénz, mert nem akarom az ő pénzüket füstölni a világba!!
Egyszerűen jól esik néha kikapcsolni vagy nagy ritkán reggel. Vagy pont hogy délután suli után stb. :) Szóval gondolom értitek :)

én múlthéten buktam le :d béna voltam és apa meglátta a táskámban a dobozt..
16/L
14 évesen igazuk van hogy tiltják....egypicurit várhattál volna még ;)
Táskában csak rejtett zsebbe!! ;) ahova sosem néznek be mert óóó be van cipzározva :D

14 évesen buktam le először, majd 15 évesen többször. Mindig sikerült kidumálni magam.
De én nem rendszeresen dohányzok, 5-6 szálat fogyasztok havonta, vagy kevesebbet, van, hogy semennyit.
Nem rég mondtam el, hogy hébe-hóba rágyújtok. Azt mondta nem hiszi el, biztosan naponta több szálat is szívok. Ezzel el lett intézve.
Mikor elfogyott a cigije, meggyújtva adtam neki egy szálat, de ekkor se szólt.
Úgy van vele, hogy az én életem, példát mutatni nem tud, mivel ő is dohányzik, így pedig csak álszenteskedne.
En egyszer megprobaltam elmondani de azt hitte anyam hogy viccelek es meg mindig ugy tudjak hogy nem:)
Az en szuleim nem ilyen megertoek sajnos....rossz hogy semmit se mondhatok el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!