Lányok! Ti elmondtátok apukátoknak, hogy menstruáltok?
Nos apukád felnőtt és volt nővel ha te létezel, szóval tudja nyilván, hogy megeshet hogy menstruálsz... Sőt még fogsz is a jövőben is.
Ha nem tudod mit tegyél magaddal, vagy személyes higiéniáddal ebben az időszakban, akkor kérd ki a véleményét mondjuk anyádnak, mert ő már gyakorlott, vagy a nagymamádnak, ő szinte profi, vagy ha senkid sincsen, ugorj be a védőnőhöz. Ha a lehetőségek közül senki nincsen, akkor először a nőgyógyászhoz, ha már semmi nem segít a háziorvosodhoz...
Ha semmit nem tudsz kezdeni magaddal és mindennek vége és csak apád maradt az egész világon akkor neki, de nem tud veled többet kezdeni mint hogy megveszi neked a csomag szárnyasbetétet, ha gyakorlatlan akkor meg a szupertampont... De amíg szűz vagy akárhogyan vérzel ne használj még tampont, és ne menj se az uszodába, se a tóba, se az élményfürdőbe, se a tengerbe, se a folyóba mikor menstruálsz... Ha fáj a hasad a háziorvos ír fel fájdalomcsillapítót. Fogamzásgátlót ne írass fel feleslegesen amíg nincs fiúd vagy van óvszered. (Van olyan nőgyógyász aki pattanásos bőrre és görcsökre ajánlja)
Apádnak majd akkor szóljál ha valamiért nem jött meg a menzeszed és a terhességi teszted pozitív. Akkor lesz is miről beszélnetek... Ez az én tanácsom...
Nos...13 éves vagyok, terhes nem leszek egy darabig (még szűz vagyok). :D
Anyukám, húgom, mamám van. És kösz a tippet! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!