Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Az alkoholra miért nem tesznek...

Az alkoholra miért nem tesznek elrettentő feliratot és képet mint a cigire?

Figyelt kérdés
Pont ugyanannyira káros az egészségre, ugyanúgy rengeteg negatív társadalmi hatása van akkor azt miért nem tiltják és üldözik ugyanúgy?
2013. júl. 13. 10:18
 1/3 Morozov ***** válasza:
Azért, mert az alkohol, ha mértékkel fogyasztjuk, orvosság, a cigi meg nem...amúgy az alkoholra is rá szokták írni, hogy fogyaszd felelősséggel meg ilyenek.
2013. júl. 13. 10:24
 2/3 anonim ***** válasza:
60%

Aki tud mértékkel inni annak nem káros az alkohol.

Most viccen kívül annak van jótékony hatása.

Az egy feles pálinka nagyon jó gyomorbajokra, de torokra is jó állítólag. A bor is nagyon egészséges főleg a vörös, napi 2 deci ha jól tudom kell is.

Én ritkán iszom de mindig csak mértékkel 2-3 üveg sör nekem bőven elég, és semmi bajom az égvilágon tőle. De ha mondjuk lenne mellette töményebb is akkor lehet kidobnám a taccsot, de életembe egyszer volt ilyen az elég is volt.

A cigaretta meg egy az egyben káros, dohányoztam 4 évig 17 éves koromtól, de 21 évesen amikor már jóval drágább volt akkor fogtam és eldobtam a fenébe.

Mondjuk nem a pénz miatt, hanem egyszerűen éreztem hogy nehezebben kapom a levegőt, fogtam eldobtam. Nekem 2-3 napig tart 1 doboz annak az árát félretettem egy külön dobozkába és nem nyúltam hozzá 1 évig csak hozzátettem. És 1 év alatt amikor összesen 3 szálat ha elszívtam azt is a barátnőmtől kértem, sajnos muszáj volt, de ez van. Nos összejött kb 70 ezer Ft. Igaz hogy nem napi szám költöttem dobozra, de akkor láttam hogy volt értelme lemondani róla. 3 év alatt összejött annyi hogy a cigire szánt pénzemből hogy vettem magamnak egy motort belőle. Nem nagy szám motor, használt meg minden de megy és gyakorolni jó vele meg kisebb túrázásra is tökéletes, plusz javítgatom meg újítgatom önerőből, sokkal értelmesebb mint a cigaretta. Azóta már egyáltalán nem gyújtottam rá, a párommal is már összeházasodtunk és ő is megfogadta hogy az esküvő után leteszi a cigit.

Ő sűrűbben dohányzott most vagyunk több mint 1 éve házasok és az a pénz amit megtakarított az jó 200 ezer amiből ugyan költöttünk de mindig felírtuk mennyit raktunk félre, mert ugye abból ruházzuk a másfél éves kislányunkat meg abból látjuk el nagyrészt.

Minket nem a feliratok meg a képek motiváltak hogy letegyük, egyszerűen komolyabbak lettünk és rájöttünk hogy tudunk cigi nélkül is élni.

Feleségemnek nehezebb volt a leszokás időnként rágyújtott 1-1 szálra, de még mindig kibírta egy doboz cigi 2 hónapig. Azért ez se mindegy.

2013. júl. 13. 10:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is mikor abbahagytam, akkor döbbentem rá mennyi pénz megmaradt hó végéig. Szintén az elrakós módszert alkalmaztam s szintén motor lett az eredménye :D
2013. júl. 13. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!