Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan csináljam?

Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Szívbeteg vagyok, pár éve dohányzom. Még az előtt kezdtem hogy a betegségemre fény derült volna... A szívem állapota romlott a nem rég történt kontroll alapkán, feltehetően a ciginek is köszönhetően. Napi 10-15 szálakat szívok, de megesik hogy egy doboz is elmegy. Minden cselekvésemhez a cigi társul. Nem tudom, és nem is akarom nélküle elképzelni az életem. Ha el is képzelem akkor üresnek és boldogtalannak tűnik. Nem tudom hogy csináljam. Életem legrosszabb döntése volt beleszívni egy cigibe, aztán pedig rászokni.Nem kell a pattogás h nem okoz boldogságot és h tönkre teszem magam mert pontosan tudom hogy csak a dohányosok érzik úgy hogy ez egy boldogság forrás. Ezért leginkább volt dohányosok tapasztalataira, sikereikre lennék kíváncsi. Muszáj leszoknom, nem akarok meghalni. A vizsgálat óta (2napja) már csak 6 szál cigit szívtam, ma pedig 9 et nem tudom megállni, és mint ha nem is akarnám... nehéz, de valahogy megcsinálom, csak nem tudom hogyan. Jobb a fokozatosság? vagy egyből tegyem le?

2013. júl. 6. 23:44
1 2
 11/12 Claww válasza:
ÉS ha pótolnád a cigit vmi mással? Mondjuk amikor rádjön a cigizhetnék egyél csokit,menj el futni, vagy csinálj vmit hogy eltereld a figyelmed.
2013. júl. 21. 17:25
 12/12 anonim ***** válasza:

Fokozatosan NEM LEHET a cigiről leszokni, csakis hirtelen, drasztikusan. Én húsz évig szívtam, az utolsó időkben napi három dobozzal, aztán amikor 22 éve leszoktam a sörről, egyúttal a bagót is letettem. Hiszen ezek édestestvérek voltak. Ha ittam egy sört, rá kellett gyújtanom. Ha rágyújtottam, kiszáradt a szám...

Kérdező! Gondolj arra, hogy "kismillióan megtették már előttem. Nem igaz, hogy ennyivel hitványabb ember vagyok!"

2013. júl. 25. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!