Szívbeteg vagyok, pár éve dohányzom. Még az előtt kezdtem hogy a betegségemre fény derült volna... A szívem állapota romlott a nem rég történt kontroll alapkán, feltehetően a ciginek is köszönhetően. Napi 10-15 szálakat szívok, de megesik hogy egy doboz is elmegy. Minden cselekvésemhez a cigi társul. Nem tudom, és nem is akarom nélküle elképzelni az életem. Ha el is képzelem akkor üresnek és boldogtalannak tűnik. Nem tudom hogy csináljam. Életem legrosszabb döntése volt beleszívni egy cigibe, aztán pedig rászokni.Nem kell a pattogás h nem okoz boldogságot és h tönkre teszem magam mert pontosan tudom hogy csak a dohányosok érzik úgy hogy ez egy boldogság forrás. Ezért leginkább volt dohányosok tapasztalataira, sikereikre lennék kíváncsi. Muszáj leszoknom, nem akarok meghalni. A vizsgálat óta (2napja) már csak 6 szál cigit szívtam, ma pedig 9 et nem tudom megállni, és mint ha nem is akarnám... nehéz, de valahogy megcsinálom, csak nem tudom hogyan. Jobb a fokozatosság? vagy egyből tegyem le?
Nekem kiugrott a vérnyomásom, szédültem, mint aki nem ezen a világon van. Vizes ruha a homlokomra, lefekvés aztán jobb lett. Amint kicsit rendbe jöttem , pár perc után ez volt az első gondolatom, hogy akkor eddig tartott a dohányzás. Én abban a pillanatban elhittem, hogy akár meg is halhatok, átértékelődtek a dolgok. Azóta nem dohányzom és azt ott egyből tudtam, hogy így lesz. Az első 3-4 hét volt a legnehezebb. Naponta jelentkezett sóvárgás, utána pár hétig még hetente 1-2x.
Aztán már csak alkalomszerűen.
Szerintem egyből le kell tenni. Ha fokozatosan csinálja az ember, abban mindig benne van, hogy valamelyik nap több lesz pár szállal és szépen megmagyarázza az ember, hogy miért is. Amikor pedig a napi 2 szálnál tartasz az pedig nagyon értékes lesz és a második szál elszívása után azon jár az agyad, hogy csak még egyet. Hát nagy játszma ez, viszont megéri.
2013. júl. 7. 00:06
2/12 anonim válasza:
Fokozatosan próbálj leszokni. Vegyél fokozatosan gyengébb cigit, így lassan a szervezeted hozzá fog szokni a kevesebb nikotinhoz. Remélem menni fog. Sok sikert!
2013. júl. 7. 00:18
3/12 anonim válasza:
Milyen fajtát szívsz? Hány éves vagy?
2013. júl. 7. 21:49
4/12 A kérdező kommentje:
kék szofit, 18
2013. júl. 7. 23:03
5/12 anonim válasza:
Jobb lenne egyből letenni, de ha nem megy próbáld fokozatosan csökkenteni, szívj gyengébbet, aztán csak ritkán gyújtol rá, aztán teljesen letudod tenni.
2013. júl. 7. 23:15
6/12 anonim válasza:
Nem ajánlom a fokozatosságot. Többször próbáltam, egyszer sem tudtam leszokni. Az a lényeg, hogy ne kapjon a szervezeted több nikotint, nem az hogy kevesebbet. A végén ugyanannyit fogsz szívni mint amikor elkezdted.
Ha nem motivál semmi, akkor nehéz lesz. 19 évesen 5 év dohányzás után szoktam le, érettségi után elgondolkodtam milyen hamar elteltek a diákévek. 16 éves koromba már napi 15-20 szálat szívtam, de a végén már csak 10-12 szálat. A leszokás első,második napja volt nehéz csak. Persze most is rám jön az érzés, hogy rágyújtanék de a maradék cigit is kidobtam.
2013. júl. 9. 23:12
7/12 A kérdező kommentje:
2 napja nem gyújtottam rá. Csak azért csinálom hogy magamnak bizonyítsak. Nagyon szenvedek... néha tök jól vagyok, semmi bajom, eszemben sincs a cigi. Aztán jön a neheze... idegbeteg leszek, gyűlölök magam körül mindenkit, és sóvárgok egy szál cigiért. köszönöm a válaszokat
2013. júl. 10. 02:32
8/12 A kérdező kommentje:
Sok helyen olvastam hogy soha nem tud az ember igazán leszokni, s hogy élete végéig ott lesz az az érzés hogy " de rágyújtanék"... kicsit elszomorodtam. Úgy érzem semmi értelme így ennek a leszokósdinak.
2013. júl. 10. 02:38
9/12 anonim válasza:
Egy nagyon kedves barátunk napi 1-1,5 dobozzal szívott de ha buli volt 2vel is....:) egy nap buli volt náluk ünnepeltünk és ahogy elnyomta a csikket azt mondta ,,ez az utolsó!" ez 15éve volt!!! :) Azóta nem gyújtott rá! ;) sajnos nem voltam ennek tanúja mert csak 2 éves voltam de apáék mesélték meg ez a barátunk is hogy így volt. Nagyon nagy arc egy nagyvállalat vezetője többgyermekes apuka mostmár nagypapa is ;) Akaraterő!! ;) Sok sikert! ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!