Le szeretnék szokni a dohányzásról mit és hogyan csináljam?
Akaraterő a legfontosabb.Ha van akaraterőd akkor fogod,és kidobod az összes cigit,és öngyújtót ami a lakásban,táskában,dugi helyen van.Innentől kezdve többé nem gyújtasz rá.Pár hétig kellemetlen lesz,mert a szokás miatt állandóan rágyújtanál,de ilyenkor egyél meg egy almát,vagy igyál vizet.
Én napi 2-3 dobozzal szívtam el,és végül így szoktam le.Lassan 15 éve nem dohányzom.
Én azt gondolom, ehhez nem kell "segédeszköz", elég az akarat.
Az én példám:
Nem volt se Szilveszter, se más, már egyikről gyújtottam a másikra és megriadtam, hogy is van ez?
Azt mondtam magamban, megpróbálok egy ideig nem rágyújtani, de nem tettem semmiféle igéretet.
Hogyisne! Ha mégis rágyújtok, égek magam előtt, mint a rongy!
Pedig ott volt a zsebemben a félig tele doboz, az autóban is, sokáig!
Úgy, hogy a nagy gyerek, meg az asszony még fújta a füstöt.
Ennek 30 éve, azóta mindkettő is leszokott...
Ahogyan a fentiek is írták,a legfontosabb az akaraterő.Másodszor délután,vagy este ne szokj le,mert nincs értelme.Reggel szokj le,mikor aludtál 8 órát,és nem cigiztél.Nagyon nehéz lessz,de próbáld meg.Aztán még előző este pakolj el minden dohányos kelléket,lehetőleg dobd ki,de ne úgy,hogy utánna kikukázzad:)
Aztán vegyél rágót,szotyit,chipset,tökmindegy,csak valami legyen a szádban,bárhol vagy,és ne vedd ki.Azt mondják az első hét a rossz,aztán vége.Nos,ez nem igaz.Az első 2 hét borzalmas,aztán javúl a helyzet,de még hónapok után is fogsz vágyódni rá,kávé mellé,vagy egy jó vacsora után.
Sok sikert a leszokáshoz!
Nem.
:D
Olvasd el Allen Carr könyvét. Megtalálható az internetes is. Ő majd elmondja, hogy mit hogy csinálj. Pofonegyszerű, és mégcsak elvonási tüneteid sem lesznek, ha megfogadod azt a pár tanácsot. Semmi extrára nem kell gondolni. Ja, és amíg olvasod a könyvet, végig cigizhetsz, de majd ezt leírják. Vesztenivalód nincs vele:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!