Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Az jó cselekedet, ha azért...

Az jó cselekedet, ha azért nem adok valakinek cigit, aki kér, hogy ne károsítsa magát?

Figyelt kérdés

Haveromtól hallottam ezt. Azt mondta, ha van is cigije, és oda mennek kérni idegenek hozzá az utcán egy szálat, azért nem ad nekik, mert Ő olyan rendes, hogy nem akarja, hogy mások tönkre tegyék magukat a dohányzással...

Ez jó cselekedet?

2013. jún. 30. 16:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez, akkor lenne szép cselekedet, ha raja kívül a világon senkinek nem lenne cigarettája. Ő meg nem ad senkinek, ergo senki nem dohányozna. :D Viszont attól még, hogy ő nem ad szerencsétlen csövesnek, majd más megteszi. Ezt én inkább smucigságnak mondanám, de semmiképp sem egészségmegőrzésnek. (persze nem kötelező cigit adni vadidegeneknek, én se mindig szoktam)
2013. jún. 30. 16:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez inkább a "jó ember vagyok" kontra a "nem adok cigit" kognitív disszonancia feloldására irányuló pszichológiai jelenség. Lehet humoros jellegű, csúsztatás illetve füllentés jellegű vagy csúnyábban fogalmazva önbecsapás, amikor az ember elhiszi, hogy ő rendes, miközben csak nem akarja, hogy tőle lejmoljanak.

Ez a valószínűbb, de azt is elhiszem, hogy benne van a haverodban az az érzés, hogy ez egészségtelen, és jót akar másoknak, de én ezt azért nem számítanám jócselekedetnek, de rossznak sem természetesen.

2013. jún. 30. 16:38
 3/3 anonim válasza:
100%
Ez attól függ ki jön oda, egy 30éves ember vagy egy 20éves korombeli akinek épp nincs cigije, vagy egy 13-14éves vagy annak kinéző gyerek... mert ilyen 13-14évesnek inkább egy nagy pofont adnék énis nem cigit..
2013. jún. 30. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!