mármint milyen cselekedetre lehet megoldás?
mert úgy a válasz egyszerű: semmilyenre
ha a kérdést jól írtad, akkor meg.. nemértem:D milyen cselekedet? gyáva.. lehet megoldás? nem:D
hát hogy gyáva e vagy bátor ?
és lehet e megoldás valamire is :?
csakhogy az utált reklám után ott a kedvelt film!:D ahhoz, hogy láthasd a kedvenc filmedet, végig kell nézned a reklámot! (az élet esetében nem lehet átkapcsolni vagy kikapcsolni 10 percre)
bátorság az, ha felvállalod, hogy mások legyávázzanak? szerintem ez kb olyasmi szituációban reális, ha fogadok 1000 forintban a pistivel, hogy úgysem meri megölni magát.. megteszi.. büszke lehet magára.. csakhogy nem tud, mivel nem él... és az ezresem is megtartom, mert már halott:D
bátorság lenne az, ha mondjuk összeveszel, netán elválsz az asszonytól és ez neked fáj, és ezért öngyilkos leszel? vagy esetleg meghalt egy szeretted, vagy elvesztetted a lábad, vagy ilyesmi?
vegyünk példának egy futót! edz keményen, beharangozza a győzelmét, majd a versenyen egy másik futó toronymagasan nyer, ezzel ő megalázottnak érezheti magát (ami amúgy a sportban teljesen fölösleges érzés)
megoldás lenne az, ha azt mondaná, hogy "oké, ez nem megy, én kiszállok"? elég kevés sportolónk lenne:D sokkal inkább megoldás akkor kétszer annyit edzeni, odafigyelni magunkra, megnézni az ellenfelet miben jobb, miben rosszabb és ezt a különbséget csökkenteni!
a példázat középmegoldása az, hogy elfogadod, hogy második vagy és örülsz neki:) igazából ez is nagy dolog, sok ember lesz öngyilkos, mert nem tudja teljesíteni az elvárásokat, pedig csak ki kéne állnia és azt kéne mondania, hogy én erre vagyok képes!:) (és a ki kéne állnia alatt nem a híd szélére gondoltam;) )
bátorság e feladni? csak akkor, ha később kétszer jobb eredménnyel tudsz visszaállni! de ez az élet nevű játékban nemigazán szabályos:D
és amúgy önző dolog is, de egy regény elég, most nem térek ki arra, hogy mi marad az ember mögött..
hát nem tudom :O
csak elég sokat gondolkozok ezeken mostanában.
tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi a probléma
majd gondolkodj el rajta, milyen kiutak lehetnek onnan.. érdemes akár több embert is megkérdezni, hogy több szempontból is láthasd a megoldást
"ha nem félnél, mit tennél?" olvasd el Dr Spencer Johnsontól a Hová lett a sajtom című könyvet.. a címe idétlen, de olvasd el! a változásról és az alkalmazkodásról, problémák megoldásáról szól, igencsak elgondolkodtató:) amerikában nagyobb cégeknél kötelező olvasmány az alkalmazottaknak:D
ha gondolod, írj PMet és átküldhetem:)
és olyan nem létezik, hogy lehetetlen! ere szokták mondani, hogy "csak tehetetlen".. de igazából ha nem látod a fényt az alagút végén, az nem azt jelenti, hogy nincs, csak azt, hogy rossz irányba nézel!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!