Hogy lehet egy ciginek "rossz íze"?
Sokan válogatósa, hogy jajj, azt nem szeretem...
Hogy lehet egy füstnek rossz íze?
Ez olyan mint a vodka. Hogy lehet az egyik jó, a másik pedig rossz, ha mindegyik víz+alkohol? Úgy, hogy nem ugyanabból és ugyanúgy készülnek.
A feldolgozás módjától, dohányfajtától és a szűrőtől függ, hogy milyen lesz az íze. Az sem mindegy, hogy a növény melyik részéről szedik a leveleket, mennyi a nedvesség a dohányban, mivel ízesítik, meddig érlelik, mekkorára vágják a leveleket, milyen sűrűre töltik.
Én azokat a cigarettákat nem szeretem, amiknek nem érezni az ízét, helyette csak a nyelvem csípi vagy kaparja a szájpadlásom, vagy a megszokott erőteljes és sima íz helyett valami dohánnyal teljesen összeegyeztethetetlen ízű füstje és utóíze van (például égett kartonpapír, hamu, dohos pince, vegyszer)
A füst után a kézen maradó cigiszagnak is más-más szaga van (van olyan, ami frissen is olyan, mint az állott hamutartó, van, ami egész kellemes, van aminek füstöltsajt szaga van stb)
Amúgy a válogatósság nem feltétlenül a kényesség jele, hanem annak, hogy élvezetből szívja a cigarettát és nem 'akármit csak füstöljön és az sem érdekel ha kapar'.
Azért ha mondjuk kérek valakitől, akkor nem fogom szidni a cigarettáját, hogy 'jaj én nem szeretem az arany Marlboro-t miért nem szívsz valami másikat nincs másfajtád bla bla bla' :)
Van különbség, hogyne lenne, én pl mentolost szívok, a Marlboro Blue Frost a legzamatosabb, de a pattintós Dunhill se rossz, ezek olyanok, mint a mentolos rágó, cska van bennük nikotin is :-P
A zöld pall mall még egész jó, de annak már ilyen ragadósabb íze van :-S
A többi mentolos, ami kóstoltam már életembe, az nem is mentolos, hanem ilyen édes valami szar.
De nem csak a mentol aromája más, hanem a dohányé is.
Tök fura, anya hosszú kék pall mall-t szív és nagyon kellemes illata van, olyan édeskés, még nem is cigiztem kislány koromban, csomószor kiültem mellé a konyhába, mikor rágyújtott, mert szerettem az illatát. Mindig elzavart, hogy ne szívjam a füstjét, de én meg tök szerettem :-D
Aztán most meg dohányosként nem szeretem a kék pallmall-t, nincs valami jó íze.
Amikor a nővérem rászokott, ő meg kék multit szív, őt meg kerültem ha cigizett, mert a kék multinak ilyen szar szúrós szaga van.
Aztán most meg az egyik kedvenc cigim, ha nem mentolost veszek, akkor kékmultit, ha elfogy a cigim is inkábbb a nővéremtől kérek, mint anyutól, mert a multi fincsibb, mint a pall mall.
Viszont anya mellé néha még ma is odaülök, ha cigizik, tök jó az az édeskés illata, fura dolog ez :-)
Amúgy meg igen, ha kérek valakitől, vagy kínálnak, akkor elfogadom és nem szólom le.
Mondjuk kérni csak akkor szoktam, ha már halálos nikotinhiányom van, akkor meg tökmind1, minden cigi egyformán életmentő :-D
De pölö múltkor a nővérem vőlegénye itt hagyta a cigijét, telefonáltunk, mondta, hogy van benne hat szál, szívjuk el.
Bordó Davidoff volt, én meg merek esküdni rá, hogy fahéjas íze volt, anya viszont kiröhögött, hogy nem érez semmit :-D Hagytam egy szálat, hogy szívja el a nővérem, ha jön (már nem lakik velünk), ő se érezte fahéjasnak.
Pedig az volt!! :-P :-D
Könnyen :D
Már nem tudom milyen márkájú volt, valami kék, de konkrétan olyan utóíze volt, hogy hányingerem lett tőle, pedig mi nem vagyunk válogatósak, mert suliba járunk még és azt szívjuk ami éppen van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!