Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan tudnám letenni a cigit...

Santiago Noel kérdése:

Hogyan tudnám letenni a cigit 11éve dohányzok? Napi 2doboz. :S

Figyelt kérdés
2013. máj. 16. 08:10
1 2
 11/17 Ginseng Titusz ***** válasza:

Ha valóban akarod, akkor menni fog!

Én 33év után hagytam abba, több kísérlet után.

Rájöttem, csak akkor megy, ha a szándékom erős, hogy soha többé egy slukkot sem! Tehát a „Soha többé"-n van a hangsúly

Egyébként az baromság, hogy aki egyszer dohányzott az dohányos is marad. Ezt olyanok állítják, akik valójában sohasem akartak leszokni. Egyébként ha hiszed, ha nem, ez az egyetlen szenvedély, aminek nincsenek elvonási tünetei. NINCSENEK!!!!!!!!Már másnap kitűnően érzed magad, a friss levegőt szinte habzsolod. Az hogy a megszokás még legalább két évig kísért az lehet. Arra gondolok, hogy a rituálé elmarad, és mert az már élményszámba ment a sok ismétléstől, majd hiányzik, mert mert nem találtad még meg a helyettesítő viselkedést

2013. máj. 18. 19:48
 12/17 anonim válasza:

CHAMPIX.2012 januárban, vettem, de csak orvosi recepre lehet kapni.Irasd ki a háziorvosoddal. Borsós ára van, majdnem 23 ezer Ft. 56 szem. én még csak 0,5 mg kaptam, de az idén már lehet kapni 1 mg is. ugyan abban az árban.kb.23 ezer.A lényeg. Én egy egy hónapig szedtem, a kezdet. első nap 4 cigi. 2 nap 2 cigi. 3 nap az 1 cigi egy kis része után undor. 1 évig nem cigiztem. Napi egy doboz volt amit elszívtam. 30 nap szorozva 800Ft. ennyi a cigi ára. 10 hónap alatt spóroltam, 80 ezerFt, mer ugye két hónapi adag gyógyszert vettem az volt kb. 46 ezer.

10 hónapig bírtam cigi nélkül, de most már jött a vágy és rágyújtottam, februárban, nem sok, napi 5-6,. Vágy is volt, de főleg, mert kényelmetlenül éreztem magam a plusz 10-12 kg-val. egy csomó ruha csere, engem nagyon zavart a többlet súly. Most már leadtam 7kg és ismét kiírattam a háziorvossal és vettem ezt a CHAMPIX.gyógyszert. Ez most nem vált be. Nem tudom, talán kevesebb benne a hatóanyag. Hiszen köztudott, hogy amit elsőre a piacra dobnak, az nagyon jó minőség, pl: mosószer, azután csökkentik azt a jó anyag adalékot. Szóval, vettem, és szedem már 2 hete ezt a gyógyszer ,de már nem hat olyan erővel mint tavaly. 4-5 órát kibírok, de utána rákel gyújtanom.az kb, napi 4 cigi.

2013. máj. 19. 14:44
 13/17 anonim válasza:

Ginseng Titusz válaszára.

Nekem semmiféle pótcselekvést nem okozott a cigi elhagyása, és bárki, cigizhetett körülöttem nem zavart a cigifüst, és vágyat sem éreztem, hogy rágyújtsak.

2013. máj. 19. 14:48
 14/17 anonim válasza:
Igen. Jól mondja BenceDomi válasza. A tesóm is ilyen tapasszal szokott le, igaz nem hosszú távra, de 6 hónap szervezet kímélés is hasznos. Én nem használhatok tapaszt.
2013. máj. 19. 14:56
 15/17 anonim ***** válasza:

16 évnyi erős dohányzás(napi 2 doboz, piros Malb..)után úgy szoktam le, hogy egyik napról a másikra úgy döntöttem, hogy "a mai naptól nem gyújtok rá". A táskámban egy hónapig, bontott cigis-doboz és öngyújtó lapult.

Nekem bizony voltak elvonási tüneteim, mert 3-4 hétig minden délután 18 órakor irány a WC és epét hánytam. Aztán az is elmúlt. Pár hónapja nem dohányoztam amikor megkért valaki, hogy gyújtsam meg a cigijét. Olyan volt a szitu, hogy nem utasíthattam vissza. A cigi meggyújtása után csokival, rágóval próbáltam eltüntetni a számból a cigi bűzét.Azt, hogy "leszoktam a cigiről" kb. 1 év után mondtam ki először. Addig azt mondtam, hogy egyenlőre nem gyújtok rá, szüneteltetem.

Valamire tényleg szükséged lehet. Mégpedig, arra, hogy a szádat valamivel elfoglald. Én ehhez cukormentes rágót használtam. Aztán azt is elhagytam.

Azóta, vagyis az elmúlt 28 év alatt csak irritál a füst, de nem vonz.

Szálanként nem lehet leszokni, csak ha tényleg eldöntötted, drasztikusan, egyik napról a másikra!

2013. máj. 20. 08:53
 16/17 anonim ***** válasza:
A kezed mozgasat nem a vegetativ idegrendszer iranyitja. Szoval a dolog egyszeru, amikor ragyujtanal, ne tedd.
2013. dec. 16. 11:52
 17/17 anonim ***** válasza:
Na,sikerült leszokni?
2014. febr. 12. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!