Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha csak alkamlamnként cigizünk...

Ha csak alkamlamnként cigizünk, és teszem azt utána leszokunk, akkor a tüdő mennyi idő után tisztul ki?

Figyelt kérdés
Vagy az a rész,ami már fekete lett a cigitől úgy is marad örökre?(Ezt a "régi" dohányosokra is értem)
2009. szept. 29. 13:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én erről, nem csak a tüdőt, hanem a többi testsejtünket is érintve azt olvastam, hogy 7 évente cserélődnek. Tehát, ha ez igaz lenne, 7 év alatt még akár egy erős dohányos tüdeje is újra tudna épülni. Jó lenne, ha így lenne. Sajnos nagybátyám a nyáron halt meg tüdőrákban.

Az biztos, hogy minden szálért kár, és minden nappal jobban jársz, ha nem szívod, tehát mindenképp érdemes megpróbálni letenni. A szervezetnek hatalmas regenerálódási képessége van, így én el tudom képzelni, ha nem is ilyen 7 évenként új test módján, de tud regenerálódni a károsodott szövet.

2009. szept. 29. 13:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A nagymamám úgy halt meg tüdőrákban, hogy még egy légtérben sem volt hajlandó maradni dohányossal. A dohányzás megnövelheti a rák kockázatát, de nem előfeltétele. Lehet, hogy leszoksz a cigiről, elkezdesz a végletekig egészséges életet élni, aztán mégis meghalsz tüdőrákban. A levegőszennyező anyagok úgyis ezerszer károsabbak.
2009. szept. 29. 14:36
 3/9 anonim ***** válasza:
40%
Minek szennyezed a testedet feleslegesen?
2009. szept. 29. 15:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem amint leteszed a cigit, és passzívan sem ér füst, akkor 9 év után a tüdőd olyan lesz, mintha sosem dohányoztál volna.

Forrás: help.com

2009. szept. 29. 15:36
 5/9 A kérdező kommentje:
Akkor mondjuk ha anyum cigizett,de már kb 15 éve abbahagyta,akkor kvázi olyan mintha meg sem történt volna?
2009. szept. 29. 15:37
 6/9 anonim ***** válasza:

Nyilván ki lehet mutatni utólag is.

De ha bármi betegsége lesz, az KIZÁRT, hogy attól, mert 15 éve cigizett.

Plusz ha (tegyük fel) az orvosok látnák anyukád tüdejét, nem tudnál megállapítani, hogy dohányos.

2009. szept. 29. 15:48
 7/9 anonim ***** válasza:
60%
a kátrány sohase fog kiürülni a tödődből
2009. szept. 29. 16:39
 8/9 anonim ***** válasza:
75%

egyszeru a valasz : SOHA

ami rakerul, azt meg 10 ev mulva is lathato lesz, ez bizonyitott!

2009. szept. 29. 16:42
 9/9 anonim ***** válasza:
SOHA. Ez bizonyított. A kártány , "amitől fekete" SOHA nem ürül ki, bármennyi cigit is elszívsz. Tehát ha anyud dohányzott, az orvos ki tudja mutatni hogy dohányzott. De amugy ha füstösebb helyen laksz, akkor is hat a tüdődre, egy vidéken lakó parasztaszonynak sokkal rózsaszínebb a tüdeje, mint a Budapesten lakó metróépítő munkásnak.
2009. nov. 4. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!