A dohányzás abbahagyását követően mennyi idő alatt tisztul ki a tüdő, ha kitisztul egyáltalán?
Mi 30??
Azt mondják hogy kb.40nap,de én egy majdnem egy éve nem szivom,de még mindig jön föl bennem a slájm.Persze már lényegesen kevesebb,de szerintem még mindig van a tüdőmön belőle.
Hivatalos álláspont szerint 15 év körül.
A legnagyobb tisztulások végbemennek olyan 5-6 hónap alatt, a hogy teljesen kitisztuljon arra szerintem csak akkor lenne esély ha felköltöznél az alpikba vagy szanatóriumba egy évig.
De mindenesetre gratulálok neked! Csak így tovább!
Én 1 hónapja nem szívom, és nekem már most sokat javult. ( 8év napi 1 doboz után)
Minden jót!
Ha abbahagyja a dohányzás, a következôket tapasztalja:
- 20 perc múlva: vérnyomás és a pulzus normalizálódik, a vérkeringés javul
- 8 óra múlva: a szénmonoxid szint a vérben csökken, javul a fizikai közérzet
- 48 óra múlva: a vérbôl a szénmonoxid teljesen eltûnik
- 2-3 nap múlva: kevesebb nyák képzôdik a garatban, csökkennek a légzési panaszok, köhögés, krákogás
- 5-7 nap múlva: az ízlelés és szaglás javul, a lélegzet frissebb, a fogak tisztábbak, és a személy energikusabbnak érzi magát
- 2-3 hét múlva: a megvonási tünetek megszûnnek, és már több órára is képes megfeledkezni a személy a dohányzás csábításáról
- 2-3 hét múlva: a vérrögképzôdés kockázata csökken
- 4 hét múlva: a köhögés és a légzési problémák rendezôdnek, Kevesebb fáradtság, több energia, nagyobb ellenállóképesség
- 2-3 hónap múlva: a légzésfunkciók öt százalékkal javulnak
- Egy év múlva: a szív-érrendszeri betegségek kockázata felére csökken
- 2-3 év múlva: súlyos tüdôgyulladás, légúti betegség, influenza kockázata a nem magasabb nemdohányosokkal összehasonlítva
- 5 év múlva: a tüdô, garat, nyelôcsô és hólyagrák kockázata felére csökken
- 5-10 év múlva: a keringési betegségek és a thrombózis (vérrögképzôdés) kockázata megegyezik a nemdohányzókéval
- 10 év múlva: a tüdôrák kockázata felezôdik, csökken az osteoporozis (csontritkulás) kockázata
- 15-20 év múlva: a tüdô, garat, nyelôcsôrák és hólyagrák kockázata a nemdohányzókéval megegyezik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!