Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hány év mire kitisztul a tüdő?

Hány év mire kitisztul a tüdő?

Figyelt kérdés
én 13 évesen kezdtem, most 17 éves vagyok. Szóval 4 évig dohányoztam, ami azt jelenti, hogy átlagosan napi 5-6 szál. Bulikban volt, hogy 2 doboz. Most leraktam egy hónapja..
2011. márc. 17. 17:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 30 évig szívtam,de piszok hamar kitisztul a tüdő ,nálad kb egy hét.
2011. márc. 17. 18:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
áááá sokkal több. mire minden kitisztul 15 év, legalábbis én ezt tanultam.
2011. márc. 17. 18:23
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Hát ezt elcseszted már, mert az, hogy cigiztél életed végéig kimutatható marad a sportteljesítményeden, és a tüdőd szövetében is.
2011. márc. 17. 18:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Második vagyok megvan:

Ha abbahagyja a dohányzás, a következôket tapasztalja:

- 20 perc múlva: vérnyomás és a pulzus normalizálódik, a vérkeringés javul

- 8 óra múlva: a szénmonoxid szint a vérben csökken, javul a fizikai közérzet

- 48 óra múlva: a vérbôl a szénmonoxid teljesen eltûnik

- 2-3 nap múlva: kevesebb nyák képzôdik a garatban, csökkennek a légzési panaszok, köhögés, krákogás

- 5-7 nap múlva: az ízlelés és szaglás javul, a lélegzet frissebb, a fogak tisztábbak, és a személy energikusabbnak érzi magát

- 2-3 hét múlva: a megvonási tünetek megszûnnek, és már több órára is képes megfeledkezni a személy a dohányzás csábításáról

- 2-3 hét múlva: a vérrögképzôdés kockázata csökken

- 4 hét múlva: a köhögés és a légzési problémák rendezôdnek, Kevesebb fáradtság, több energia, nagyobb ellenállóképesség

- 2-3 hónap múlva: a légzésfunkciók öt százalékkal javulnak

- Egy év múlva: a szív-érrendszeri betegségek kockázata felére csökken

- 2-3 év múlva: súlyos tüdôgyulladás, légúti betegség, influenza kockázata a nem magasabb nemdohányosokkal összehasonlítva

- 5 év múlva: a tüdô, garat, nyelôcsô és hólyagrák kockázata felére csökken

- 5-10 év múlva: a keringési betegségek és a thrombózis (vérrögképzôdés) kockázata megegyezik a nemdohányzókéval

- 10 év múlva: a tüdôrák kockázata felezôdik, csökken az osteoporozis (csontritkulás) kockázata

- 15-20 év múlva: a tüdô, garat, nyelôcsôrák és hólyagrák kockázata a nemdohányzókéval megegyezik

2011. márc. 17. 18:24
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm széépen (: és nálam úgy van, ahogy leírtad kedves utolsó :D 1 hónap után már jobban veszem a levegőt, és az energiám is több :)
2011. márc. 17. 18:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én gyógymasszőr vagyok, és tudunk kicsit segíteni a dolognak egy mellkasi masszázzsal, amitől a légutak falán lerakódott káros anyagok felszakadnak és köhögés útján távoznak. Az eljárás fájdalommentes. :-)
2011. márc. 17. 19:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
7év alatt az ember ÖSSZES sejtje lecserélődik, az agysejteket kivéve.
2011. márc. 17. 20:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Tehát akkor az alkohol, xanax nem tűnik el nyomtalanul XDXDXD
2011. márc. 17. 21:57
 9/9 anonim ***** válasza:

"Tehát akkor az alkohol, xanax nem tűnik el nyomtalanul XDXDXD"

de a xanax nyomtalanul eltünik az agyból.

egyébként egyik se tünik el nyomtalanul, mer a gerincvelődben minden kábítószer kimutatható, egész életedben.

és amúgy ez mér olyan vicces?

2011. márc. 20. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!