Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Leszokást segítő tippek?

Leszokást segítő tippek?

Figyelt kérdés
5 éve cigizek, és tegnap óta nem cigiztem, le akarok szokni, de nagyon nehéz :S valaki akivel egy cipőben járok, vagy aki sikeresen letette, tud valami hasznosatmondani? esetleg motiváló gondolatok is jól esnének, mert jelenleg valamit összetörnék legszívesebben..:/ :D
2013. ápr. 15. 23:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ne gyújts rá.
2013. ápr. 15. 23:49
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Az első 24 óra a legnehezebb :)

Ha van párod, férjed/feleséged, rokonod aki szeretné, hogy leszokj, az is motiválhat. Dobd ki az összes cigid, hogy ne ess kísértésbe, még az öngyújtód is dobd ki! Munkába ne vigyél pénzt, és akkor a boltban sem tudsz megállni, hogy vegyél. Napról napra könnyebb lesz, olvasd el ezt: [link]

hallgass zenét, meditálj, valami méregtelenítő teát igyál, hogy minél hamarabb kiürüljön a szervezetedből, rágózz(stressz csökkentés miatt), sportolj, foglald el magad minél jobban! olvass könyvet, nézz tv-t vagy tedd azt ami boldoggá tesz! Én így szoktam le, remélem számodra valamelyik hasznos lesz

2013. ápr. 15. 23:54
 3/13 anonim ***** válasza:

Hát, nem lennék most a helyedben.

Én majdnem másfél éve tettem le, de néha még ma is álmodozom róla.

Biztos hülyeség, meg nevetséges dolog, de én vettem ropit, és úgy fogtam mint a cigit. Néha még a hamuzás mozdulatát is csináltam vele. Persze mindezt csak otthon :)

Meg szotyiztam, nyalókáztam, próbáltam ilyenekkel "lefoglalni magam".

Két hét elteltével már azzal is tudtam nyugtatni magam, hogy most már azért nem lenne értelme rágyújtani, mert sz.rul esne ennyi idő után. Az az érzés, amilyen a dohányzás volt, már csak egy álomkép, egy emlék, a valóságban már kevésbé lenne pozitív az élmény.

Aztán kb 3 hónap elteltével bele mertem slukkolni kíváncsiságból egy barátnőm cigijébe, és beigazolódott ez a dolog. Úgy köhögtem fel a füstöt, mint aki életében először slukkol. És nem éreztem azt az imádott aromát, csak az égéstermékeket. Nagyon rossz volt, és hála az égnek most ez az élmény maradt meg bennem, ez jut eszembe ha a cigire gondolok. Viszont ha valaki szívja a társaságomban, az illata még mindig tetszik. Az nem, amit a dohányos emberek ruháján és a száján érzek, de mikor szàll a füst a cigijükből, azt szeretem érezni.

2013. ápr. 15. 23:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Foglald el magadat, tereld el a gondolataidat. Akaraterő is kell. Esetleg léteznek leszokást segítő szerek, tapaszok is.
2013. ápr. 16. 03:17
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Fél éve, hogy utoljára rágyujtottam, hogy őszinte legyek még mindig igen sűrűn vágyat érzek arra, hogy elszívjak egy cigit. Rengetegszer eljátszottam a gondolattal, hogy ha egy szálat elszívnák attól visszaszoknák e.

Nekem legnehezebb az első egy hét volt, a munkahelyemen szerencsére megértőek voltak, mert elég sűrűn hisztiztem. Azóta is a szekrényben áll az a fél doboz cigi, nem is tervezem kidobni egyelőre, mert valahogy megnyugtat, hogy ott van, és nem agyalok azon, hogy venni kellene.

Voltak alkalmak amikor valamiért nagyon kivoltam és olyan szinten rá akartam gyújtani, hogy ki is vettem egy szálat majd mikor eszembe jutott, hogy mennyire nehéz volt a leszokás eleje és, hogy én ezt nem akarom elrontani akkor inkább nem gyujtottam rá. :)

Érdekes, hogy a harmadik hónapnál kb elkezdtem büdösnek érezni a dohányosokat! Kicsit elborzaszt a gondolat, hogy akkor valószínüleg nekem is ilyen szagom volt...

Ami viszont elszomorít az az, hogy felszedtem 12kg-t, amiből sporttal is csupán 4et sikerült eddig leadnom. Viszont én tényleg állandóan ettem az első két hónapban, ez volt az egyetlen dolog amivel el tudtam nyomni a cigi utáni vágyam.

Mindezt összegezve, tényleg nem könnyű leszokni, de szerintem megéri! És hát nem vagyunk egyformák úgyhogy lehet, hogy neked könnyebb lesz! :)

2013. ápr. 16. 10:01
 6/13 anonim ***** válasza:
Allen carr könyve. nagy dohányos voltam, sosem tudtam leszokni, elolvastam azt a könyvet, és azóta nem is éreztem rá vágyat, hogy rágyújtsak. nem vicc
2013. ápr. 16. 11:01
 7/13 anonim ***** válasza:
Én húsz év és napi három doboz után szoktam le.Sajnos a sörözést abba kellett hagynom, ert amint ittam egy kortyot rögtön rágyújthatnékom támadt.
2013. ápr. 16. 13:36
 8/13 A kérdező kommentje:
3. nap vége de majd megdöglök :SS xd
2013. ápr. 16. 21:44
 9/13 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Mi újság? Hogy megy? Ugye nem gyujtottál rá? :)
2013. ápr. 17. 12:19
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem, még :D folyamatosan eszem azóta... és fura demost nemkívánom... de este megyek melózni, ahol mindenki cigizik és az vízválasztó lesz :S remélem kibírom
2013. ápr. 17. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!