Életemben először rágyújtottam, egy szürke Dunhillt sikerült félig elszívnom. Tapasztalatok: a kezem büdös, füstös váladékot krákogok,20 perce ömlik a számból a füstszag. Kérdés: hogy következik ebből a függőség?
Mármint kíváncsi voltam, elszívtam egyet, büdös, nem tetszik. Gondolom nagyjából mások is hasonlót tapasztalhatnak. Akkor miért szoknak rá?
20/L
Nézd, pszichológiailag kellene megértened a függőség mechanizmusát, mert a kérdésedből az jön le, hogy ezzel nem vagy képben. Ezzel semmiképpen nem pártolom a függőket, viszont gondolkozz el azon, hogy:
- az alkoholfüggők rendszeresen bűzlenek, hánynak, másnaposak
- a kábítószerfüggőek iszonyatos utó- és mellékhatásokat élnek át
- az ételfüggőek rohamosan híznak, fáradnak, a cukruk az egekben, az állapotuk szélsőségesen ingadozik
- s még sorolhatnám;
Ezeket egybevetve, szerinted a függőség csak abból áll, hogy adott személy valamit elképesztően élvez és készakarva ismétli azt meg újra és újra ? A függőség ennél sokkal összetettebb, lényegében egy betegség, a függők pedig beteg személyek és ezt sokan figyelmen kívül hagyják.
Mit csinálnak egy vakbélgyulladásos személlyel ? Befektetik a kórházba.
Mit csinálnak egy szenvedélybeteg személlyel ? Lenézik és ironizálják. Ebből is látszik, hogy sok az okoskodó, és kevesebb a "-kodó" nélküli.
Személy szerint nem vagyok semmilyen függő, nem is fogadnám el saját magamtól, hogy bármitől is függjek, viszont merőben visszataszító és éretlen magatartásnak tartom azt, amikor valaki más problémáján sopánkodik, ráadásul úgy, hogy fogalma sincs a probléma hátteréről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!