Mi a jó annak aki cigizik? Mit érez?
Én soha nem cigiztem, és nem is fogok. Ezért érdekelne.
Mit éreztek? Miért jó?
Nekem nagyon fontos, hogy ne szokjak rá. Időnként elszívok egy-két szálat, de akkor megadom a módját. Például amikor jobb az idő, akkor már eljárok reggelente sétálni, és imádok a Duna-parton ülve elszívni egy-egy (jó minőségű!) szálat, miközben nézem a tájat, az ébredő várost. Amikor már valaki az utcán egy kuka mellett állva szívja, csak mert nikotinhiánya van... az olyan kiábrándító.
20/L
Szerintem aki megnyugvast, es egyebeket erez az mar azert van mert kialakult egy bizonyos merteku fuggoseg, es a feszultseg mar eleve azert keletkezik benne, igy ez a "megnyugvas" sem az igazi.
Ezen kivul szerintem nagyon kiabrandito mondjuk egy parkapcsolatban ha valaki ugy buzlik mint egy hamutarto.Csokolzni egy dohanyossal kb olyan mint kinyalni egy hamutartot.
sokan azert sokznak ra mert gyerekkent menonek hiszik, azt gondoljak, hogy ettol felnottesebbek lesznek, utana meg mar azert szivjak mert kialakult a fuggoseg.
Többek között a nikotin élettani hatása miatt "jó" cigizni.
Egy olyan szer, amihez ha hozzászoktatod a szervezeted, később hiányozni fog, mint az étel mikor éhes vagy. Emellett a nikotin automatizmusokat hoz létre az agyban, minél tovább hasznalod, annál többet.
Maga a nikotin élénkítő, fájdalomcsillapító hatású, de mivel függőséget okoz, igy nem alkalmas erre használni.
Vannak más hatóanyagok amik ugyanezen hatással bírnak, és nem építenek ki automatikus idegkapcsolódásokat az agyban.
Ezeket hívjuk gyógyszernek, amik ezeket kialakítják pozitív hatásuk mellett, ezek a drogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!