Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Lehet rám hatása annak ha...

Lehet rám hatása annak ha valaki cigizik a környezetemben?

Figyelt kérdés
mert van a közvetlen környezetemben egy cigis és amikor rágyújt és én ott vagyok körülötte utána mindig ilyen köhögőroham kap el. régóta cigizik de csak kb. 2-3 hete van ez a tünetem. szóval lehet hogy allergiás vagyok a füstre vagy valami ilyesmi? köszi a segítséget
2011. nov. 25. 21:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen lehetsz alergiás a füstre. A passzív dohányzás is káros.
2011. nov. 25. 21:31
 2/3 A kérdező kommentje:
az hogy passzív dohányzás az mit jelent? :)
2011. nov. 25. 21:34
 3/3 anonim ***** válasza:

A passzív dohányzás hatásai

Egy füstös bárban, szórakozóhelyen eltöltött két óra annyit jelent, mintha négy szál cigarettát szívott volna el a nemdohányzó ember. Olyan étteremben, ahol külön szakasz van a dohányosoknak és a nemdohányzóknak, de egy légterû a helyiség, két óra eltöltése másfél cigaretta elszívását jelenti. Munkahelyen, ahol nem tiltott a dohányzás nyolcórás munka mellett hat szál cigarettát Otthonában, huszonnégy óra alatt, egy doboz cigarettát elfogyasztó társ mellett három szál cigarettát szív el a passzív dohányos. Egy parkban három órát ücsörögve valaki mellett, aki dohányzik, a nemdohányzó is elszív egy szál cigarettát. Autóban, ha egyvalaki dohányzik, és az ablakokat nem húzzák le, egy óra alatt három szál cigarettát szív el a nemdohányzó utas is. A beszívott füst és a cigaretták számának megfeleltetése közelítôleges. A passzív dohányzáskor leszívott füst mennyisége több tényezô függvénye, akár kétszerese vagy háromszorosa is lehet a fenti adatoknak, ha többen dohányoznak a helyiségben, ha közelebb ülünk a dohányzóhoz, ha több cigarettát szívnak el, ha kicsi a helyiség, vagy ha rossz a szellôzése.

2011. nov. 25. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!